képzés

Megtartották projektnapjaikat a Kiemelt Pénziránytű Iskolák

 

Márciusban és áprilisban kerültek megrendezésre a Kiemelt Pénziránytű Iskolák projektnapjai, amelyek összesen közel 4000 diákot mozgattak meg. A nyolc intézmény saját diákjai és külsős tanulók is izgalmas kvízeken, tudásversenyeken, a pénzügyi-gazdasági területen kiemelkedő szakemberek előadásain, és további változatos programokon vehettek részt.

KOMOLY VÁGTA A RÉSZVÉNYFUTAMON

Több, mint 1500 diák tanult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös, középiskolás diákoknak szóló tőzsdejátékával. Az egy hónapig tartó Részvényfutam mérlege alapján a játékosok több mint 20 ezer darab megbízást adtak, összesen 4,4 milliárd forint értékben. A résztvevők kedvence az Opus és az OTP papírja volt, de a vállalkozóbb szelleműek a kisebb kapitalizációjú részvényekben is láttak fantáziát. 

Újabb rekordot döntött a Pénzügyi és vállalkozói témahét hazánkban

 

Két héttel a jelentkezési határidő előtt közel 1200 általános- és középiskola regisztrált a március 5-9. között megrendezésre kerülő, második éve a tanév rendjében is szereplő PÉNZ7-re. A hazánkban idén negyedik alkalommal megtartott eseménysorozat évről évre több tartalmat és újítást kínál a pénzügyi-gazdasági nevelés elkötelezett pedagógusai számára.

Sikeresen zárult a Pénzügyi hét Miskolcon

 

2017. szeptember 25-28. között egyedülálló kezdeményezésként Pénzügyi hetet tartottak Miskolcon. A sikerrel zárult program a városvezetés kezdeményezésére, a város és a Pénziránytű Alapítvány összefogásával jött létre azzal a céllal, hogy a miskolci általános- és középiskolai diákok pénzügyi tudatosságát fejlesszék játékos és interaktív foglalkozások keretében.

Oldalak

Feliratkozás RSS - képzés csatornájára