pénzügyi oktatás

Egyre népszerűbb az Alapítvány új, gyerekeknek szóló pénzügyi személyiségtesztje

 

A Pénziránytű Alapítvány honlapján elérhető teszt megjelenése óta eltelt egy hónapban több mint 1600 diák ismerhette meg saját pénzügyi szokásait, erősségeit, gyengeségeit, és kaphatott tanácsokat annak érdekében, hogy a jövőben még sikeresebben és tudatosabban kezelje pénzügyeit.

Hitelekről okosan, és vállalkozzunk együtt!

Budapest, 2018. március 5. - Ma kezdődött el a Pénz7, vagyis a pénzügyi és vállalkozói témahét, amelynek középpontjában a „Hitelekről okosan!”, valamint az „Üzleti ötlet és együttműködés” témák állnak. Az idei év újdonsága, hogy az élményalapú ismeretszerzést digitális megoldások és e-learning anyagok is támogatják. A tanév rendjében meghirdetett témahéten a diákok együttműködést és felelős problémamegoldást is tanulhatnak, akár önkéntes szakemberek segítségével is. A programra évről évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik országszerte: idén már több mint 1200 iskola több mint 200 ezer diákja mintegy 15 ezer rendhagyó tanóra keretében vesz részt a programban.

Jó gyakorlat a pénzügyek oktatásában – avagy az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv használata a budapesti Mechatronikai Szakgimnáziumban

 

A Pénziránytű Alapítvány célja, hogy oktatási programjai és szemléletformáló kezdeményezései révén számos korcsoportnak nyújtson segítséget a hétköznapi pénzügyek sikeres kezelésében. Ez a küldetés keltette életre az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvet is a 9-10. évfolyamos diákok számára, amelynek iskolai felhasználása 2017 őszén újabb fordulóponthoz érkezett. A 2017/2018. tanévtől a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kötelezővé vált a pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy, amelynek keretében a diákok a könyv kapcsolódó fejezeteinek segítségével kezdhetik el pénzügyi készségeik fejlesztését.

Újabb rekordot döntött a Pénzügyi és vállalkozói témahét hazánkban

 

Két héttel a jelentkezési határidő előtt közel 1200 általános- és középiskola regisztrált a március 5-9. között megrendezésre kerülő, második éve a tanév rendjében is szereplő PÉNZ7-re. A hazánkban idén negyedik alkalommal megtartott eseménysorozat évről évre több tartalmat és újítást kínál a pénzügyi-gazdasági nevelés elkötelezett pedagógusai számára.

Egész februárban lehet játszani a Részvényfutam online tőzsdejátékban

 

Szakmai felkészítést szervezett a Pénziránytű Alapítvány
Februárban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös vetélkedőjén, a Részvényfutamon ismét megtapasztalhatják a diákok és tanáraik a tőzsdézés világát. A játék sikeressége érdekében január 17-én a két szervezet szakmai felkészítést tartott a Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó iskolák érdeklődő tanárai számára.

Korszerű pedagógus felkészítés a PÉNZ7 2018 „Okosan a hitelekről!” című tanóráira

Január 30-án indulnak a webináriumok

A magyarországi PÉNZ7 negyedik évében korszerű módon, élő webes szakmai előadásokkal, azaz webináriumokkal is segítjük az 5-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felkészülését az Okosan a hitelekről témájú órák megtartására. A webináriumokhoz az ingyenes Adobe Connect rendszeren keresztül élőben lehet csatlakozni (alkalmanként 100 fő), illetve az előadások később a https://www.youtube.com/channel/UCZcYIpU_fMdyPr__cvwIvUA YouTube csatornán keresztül bármikor megtekinthetők.

Idén is várja a lelkes diákokat a Pénziránytű-BankVelem PénzOkos Kupa

 

Január 10-én elindult az évek óta népszerű pénzügyi tudásverseny első online fordulója, amelynek kitöltésére március 7-ig van lehetősége a versenyzőknek. Az országos megmérettetésre a három fős csapatok ez alatt folyamatosan tudnak regisztrálni. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét értékes jutalmak várják a legkiválóbb csapatok tagjai mellett a felkészítő tanárokat, és iskolájukat is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - pénzügyi oktatás csatornájára