pénzügyi oktatás

Megtartották projektnapjaikat a Kiemelt Pénziránytű Iskolák

 

Márciusban és áprilisban kerültek megrendezésre a Kiemelt Pénziránytű Iskolák projektnapjai, amelyek összesen közel 4000 diákot mozgattak meg. A nyolc intézmény saját diákjai és külsős tanulók is izgalmas kvízeken, tudásversenyeken, a pénzügyi-gazdasági területen kiemelkedő szakemberek előadásain, és további változatos programokon vehettek részt.

„Mindennapi pénzügyek” fejezettel bővülnek az 5. és 6. évfolyamos matematika munkafüzetek

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (EKE-OFI) és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésének köszönhetően szeptembertől több tízezer diák szerezhet alapvető pénzügyi, gazdasági ismereteket a mindennapi élethez kapcsolódó, gyakorlatias feladatokkal kiegészített matematika munkafüzetekből.

A közelmúlt és a jövő sikereiről szólt a Pénziránytű Alapítvány tavaszi workshopja

 

A március 21-én megrendezésre került ingyenes programon a Pénziránytű Iskolahálózat tagjai vehettek részt, amelyen a szakmai előadások és pódiumbeszélgetés mellett többek között a Pénziránytű Tanári Díjak, és a Részvényfutam nyereményeinek ünnepélyes átadására is sor került.

Egyre népszerűbb az Alapítvány új, gyerekeknek szóló pénzügyi személyiségtesztje

 

A Pénziránytű Alapítvány honlapján elérhető teszt megjelenése óta eltelt egy hónapban több mint 1600 diák ismerhette meg saját pénzügyi szokásait, erősségeit, gyengeségeit, és kaphatott tanácsokat annak érdekében, hogy a jövőben még sikeresebben és tudatosabban kezelje pénzügyeit.

Hitelekről okosan, és vállalkozzunk együtt!

Budapest, 2018. március 5. - Ma kezdődött el a Pénz7, vagyis a pénzügyi és vállalkozói témahét, amelynek középpontjában a „Hitelekről okosan!”, valamint az „Üzleti ötlet és együttműködés” témák állnak. Az idei év újdonsága, hogy az élményalapú ismeretszerzést digitális megoldások és e-learning anyagok is támogatják. A tanév rendjében meghirdetett témahéten a diákok együttműködést és felelős problémamegoldást is tanulhatnak, akár önkéntes szakemberek segítségével is. A programra évről évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik országszerte: idén már több mint 1200 iskola több mint 200 ezer diákja mintegy 15 ezer rendhagyó tanóra keretében vesz részt a programban.

Jó gyakorlat a pénzügyek oktatásában – avagy az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv használata a budapesti Mechatronikai Szakgimnáziumban

 

A Pénziránytű Alapítvány célja, hogy oktatási programjai és szemléletformáló kezdeményezései révén számos korcsoportnak nyújtson segítséget a hétköznapi pénzügyek sikeres kezelésében. Ez a küldetés keltette életre az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvet is a 9-10. évfolyamos diákok számára, amelynek iskolai felhasználása 2017 őszén újabb fordulóponthoz érkezett. A 2017/2018. tanévtől a szakgimnáziumok 10. évfolyamán kötelezővé vált a pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy, amelynek keretében a diákok a könyv kapcsolódó fejezeteinek segítségével kezdhetik el pénzügyi készségeik fejlesztését.

Újabb rekordot döntött a Pénzügyi és vállalkozói témahét hazánkban

 

Két héttel a jelentkezési határidő előtt közel 1200 általános- és középiskola regisztrált a március 5-9. között megrendezésre kerülő, második éve a tanév rendjében is szereplő PÉNZ7-re. A hazánkban idén negyedik alkalommal megtartott eseménysorozat évről évre több tartalmat és újítást kínál a pénzügyi-gazdasági nevelés elkötelezett pedagógusai számára.

Egész februárban lehet játszani a Részvényfutam online tőzsdejátékban

 

Szakmai felkészítést szervezett a Pénziránytű Alapítvány
Februárban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös vetélkedőjén, a Részvényfutamon ismét megtapasztalhatják a diákok és tanáraik a tőzsdézés világát. A játék sikeressége érdekében január 17-én a két szervezet szakmai felkészítést tartott a Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó iskolák érdeklődő tanárai számára.

Korszerű pedagógus felkészítés a PÉNZ7 2018 „Okosan a hitelekről!” című tanóráira

Január 30-án indulnak a webináriumok

A magyarországi PÉNZ7 negyedik évében korszerű módon, élő webes szakmai előadásokkal, azaz webináriumokkal is segítjük az 5-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felkészülését az Okosan a hitelekről témájú órák megtartására. A webináriumokhoz az ingyenes Adobe Connect rendszeren keresztül élőben lehet csatlakozni (alkalmanként 100 fő), illetve az előadások később a https://www.youtube.com/channel/UCZcYIpU_fMdyPr__cvwIvUA YouTube csatornán keresztül bármikor megtekinthetők.

Oldalak

Feliratkozás RSS - pénzügyi oktatás csatornájára