Magunkról

Kedves Látogató!

Köszöntjük/ köszöntünk a Pénziránytű Alapítvány honlapján!

Mindannyian tapasztaljuk, hogy a pénzzel kapcsolatos döntések részét képezik mindennapjainknak, és „PÉNZ-ügyeink” az első zsebpénztől kezdve egészen a nyugdíjas évekig életünk fontos velejárói. Jóval egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá válhatnak azonban hétköznapjaink, valamint a jövőnk is, ha tisztában vagyunk a személyes pénzügyeinket érintő néhány egyszerű dologgal, és tudjuk, hogy mikor, mire érdemes figyelnünk. Alapítványunk – mint egy tájékozódást segítő, hasznos „IRÁNYTŰ” – különböző programjaival ehhez szeretne segítséget nyújtani. Munkánk során kiemelt hangsúlyt helyezünk a közérthetőségre és gyakorlatban használható tudás közvetítésére, és ez a törekvésünk - szándékaink szerint - hitelességgel és szakmai megbízhatósággal párosul.

A Pénziránytű Alapítvány 2008 szeptemberében jött létre, azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki és valósítson meg. Alapítóink a Diákhitel Központ, a Magyar Bankszövetség és a Magyar Nemzeti Bank. Küldetésünk, hogy segítsük az egyének és a családok felelős, megalapozott anyagi döntéseit, és szemléletformáló programjaink eredményeként javuljon a lakosság pénzügyi tudatossága. Alapítványunk non-profit közhasznú szervezet, jó hírnévvel és szakértelemmel rendelkező szakmai intézményekkel a háttérben. Az elmúlt évek során alapítványunk tevékenységével jelentős ismertségre és elismertségre tett szert. Ezekre az elért eredményekre alapozva, de a még nagyobb hatókörű pénzügyi szemléletformálást célozva, 2014 decemberében jelentősen megújítottuk és kibővítettük hosszú távú munkaprogramunkat, melynek megvalósításához alapítóink jelentős szakmai és anyagi támogatást biztosítanak.

 

Új aktivitások

Az Alapítvány Kuratóriuma 2014 novemberében fogadta el azt az új stratégiai tervet, mely egy ötéves, tematikájában fokozatosan építkező programot vázol. A stratégiai terv fő célkitűzése, hogy a pénzügyi ismeretterjesztéshez és szemléletformáláshoz kapcsolódóan az Alapítvány olyan egyszerű, világos üzeneteket fogalmazzon meg, melyek több korcsoport számára különböző élethelyzetekben egyaránt relevánsak, és ezeket közérthetően, egyszerűen és világosan megfogalmazva aktívan kommunikálja az egyes célcsoportok felé. Jelentős változás, hogy a jövőben az Alapítvány nagymértékben kiszélesíti célcsoportjai körét, és a középiskolások mellett az általános iskolás és a felnőtt korosztályok számára is kidolgoz átfogó programokat, kampányokat. Ezekben aktív szerepet szánunk a modern és hatékony kommunikációs eszközöknek és csatornáknak.

A 2015-ös év kiemelt témája a költségvetés készítés volt, míg 2016-ban a pénzügyi célok kitűzését és az ezek eléréséhez szükséges tervek kialakítását járjuk körbe. E cél megvalósításához számos különböző eszközt, így játékos feladatokat, életszerű példákat, játékokat, kalkulátorokat valamint média-kommunikációs megoldásokat használunk.
Bízunk benne, hogy folyamatosan bővülő honlapunk számos hasznos, érdekes információ forrása lesz! A honlapon nemcsak hasznos és érdekes információk olvashatóak, hanem a pénzügyi tudatosság fejlesztéséhez izgalmas gyakorlatok is rendelkezésre állnak.

Sajtóközleményeink megtekinthetőek itt