Programok

Általános iskolai hálózat

Az Alapítvány számos programja az általános iskolás diákok pénzügyi nevelését, a tudatos pénzhasználathoz kötődő szemlélet fejlesztését tűzte ki célul. Ennek érdekében a korosztályt tanító pedagógusok számára továbbképzési lehetőséget, a tanórákon szabadon felhasználható, ingyenes oktatási anyagokat és számos érdekes programot kínál.

Középiskolai hálózat

Az Alapítvány a középiskolai pénzügyi oktatás fejlesztése érdekében létrehozta a Pénziránytű Iskolahálózatot, amelyhez csatlakozva minden magyar középiskola és kollégium számára elérhetővé válnak a Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő digitális oktatási anyagaink; valamint workshopok szervezésével, pályázati lehetőségekkel és ezeken keresztül a jó gyakorlatok megosztásával hozzásegítjük az iskolákat egy értékes, közösségi tudásbázis létrehozásához.

Pénz7

Magyarország a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére, a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával először 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét (European Money Week) közel harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, amelynek célja az általános- és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, valamint egy széleskörű szakmai összefogás megteremtése a pénzügyi tudatosság fejlesztésében aktív szervezetek, intézmények között. A Pénz7 rendszerint minden évben, rendszerint március első felében kerül megrendezésre, de a kezdeményezéshez kötődő kísérőesemények az egész második iskolai félévben követik egymást.

Tanártovábbképzés

Az Alapítvány a diákok mellett az oktatásukért felelős tanárok képzését is szeretné elősegíteni, ezért 2015-ben a középiskolai, egy évvel később pedig az általános iskolai tanárok számára dolgozott ki, és akkreditáltatott pénzügyi-gazdasági tanártovábbképzést. A 30 kreditpontot érő képzések a szükséges ismeretanyag mellett módszertani segítséget is nyújtanak. A képzés költségeit az Alapítvány fedezi, így a tanárok és az iskolák számára a részvétel ingyenes.