Programok

Pénziránytű - BankVelem Program

Az Alapítvány számos programja az általános iskolás diákok pénzügyi nevelését, a tudatos pénzhasználathoz kötődő szemlélet fejlesztését tűzte ki célul. A Pénziránytű - BankVelem Program ennek érdekében a tanórákon és szakkörökben szabadon felhasználható, ingyenes edukatív játékokat, az alapvető számlaműveleteket és kamatozást is szimuláló pontgyűjtési programot és országos versenylehetőséget kínál.

Pénziránytű Iskolahálózat

Az Alapítvány a pénzügyi oktatás fejlesztése érdekében létrehozta a Pénziránytű Iskolahálózatot, amelyhez csatlakozva minden magyar általános- és középiskola valamint kollégium számára elérhetővé válnak a Nemzeti Alaptantervhez illeszkedő digitális oktatási anyagaink; valamint workshopok és tanárklub szervezésével, pályázati lehetőségekkel és ezeken keresztül a jó gyakorlatok megosztásával hozzásegítjük az iskolákat egy értékes, közösségi tudásbázis létrehozásához

PÉNZ7

Magyarország a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére, a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával először 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét (European Money Week) közel harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, amelynek célja az általános- és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, valamint egy széleskörű szakmai összefogás megteremtése a pénzügyi tudatosság fejlesztésében aktív szervezetek, intézmények között. A PÉNZ7 minden évben, rendszerint március első felében kerül megrendezésre, de a kezdeményezéshez kötődő kísérőesemények az egész második iskolai félévben követik egymást.

Tanártovábbképzés

Az Alapítvány a diákok mellett az oktatásukért felelős tanárok képzését is szeretné elősegíteni, ezért 2015 óta szervez akkreditált pénzügyi-gazdasági tanártovábbképzéseket. A képzési kötelezettségbe is beszámítható képzések a szükséges gazdasági, pénzügyi ismeretanyag mellett módszertani segítséget is nyújtanak. A képzések költségeit az Alapítvány fedezi, így a tanárok és az iskolák számára a részvétel ingyenes.

Tanárklub

A Pénziránytű Tanárklub a pénzügyi nevelés iránt elkötelezett és a korszerű módszertani megoldásokra nyitott pedagógusoknak biztosít találkozási lehetőséget. Tudásmegosztó fórumunk a pedagógusok érdeklődésének középpontjában álló szakmai és módszertani aktualitásokat körbejáró előadásokat, beszélgetéseket, valamint az egymás közötti tapasztalatcsere lehetőségét kínálja.

Bázisiskola Program

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben útjára indította országos Bázisiskola Programját, melynek keretében a Pénzügyi Tudás Otthona tantermekben országszerte ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.