PÉNZ7 MAGYARORSZÁGON

 
Pénz7

PÉNZ7 MAGYARORSZÁGON

Magyarország először 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét (European Money Week) közel harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, amelynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, valamint egy széleskörű szakmai összefogás megteremtése a pénzügyi tudatosság fejlesztésében aktív szervezetek, intézmények között. A Pénz7 rendszerint minden évben, március első felében kerül megrendezésre, de a kezdeményezéshez kötődő kísérőesemények egész tavasszal követik egymást.

A programsorozat fókuszában az országszerte számos általános és középiskolában megvalósuló pénzügyi témájú tanórák állnak, melyek megtartásához a Pénz7 szervezői minden szükséges feltételt biztosítanak a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák tanárai számára. Az intézmények tanrendjéhez igazodó tematikus hét során a diákok saját osztálytermeikben, a Pénziránytű Alapítvány tapasztalt pedagógus-csapata és pénzügyi szakértők által kidolgozott, játékos tananyag segítségével sajátíthatják el és gyakorolhatják a pénz hétköznapi használatához kapcsolódó ismereteket és készségeket. A programsorozatot megelőző időszakban – az Alapítvány trénereinek vezetésével – a tanárok ingyenes kurzusokon készülhetnek fel a rendhagyó tanórák megtartására. A tanításban – a Bankszövetség szervezésében – önkéntes pénzügyi szakemberek is segítik a pedagógusokat.

2017-től a Pénz7 program – vállalkozási ismeretek témájú tanórákkal is kibővítve – az EMMI által kiadott tanév rendjébe is bekerült, mint a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás témahete.