PÉNZ7 MAGYARORSZÁGON

 
Pénz7

PÉNZ7 MAGYARORSZÁGON

Magyarország először 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét (European Money Week) közel harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, amelynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, valamint egy széleskörű szakmai összefogás megteremtése a pénzügyi tudatosság fejlesztésében aktív szervezetek, intézmények között. A Pénz7 rendszerint minden évben, március első felében kerül megrendezésre, de a kezdeményezéshez kötődő kísérőesemények egész tavasszal követik egymást.

A programsorozat fókuszában az országszerte számos általános- és középiskolában megvalósuló pénzügyi – gazdasági témájú tanórák állnak, melyek megtartásához a PÉNZ7 szervezői minden szükséges feltételt biztosítanak a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák tanárai számára. Az intézmények tanrendjéhez igazodó tematikus hét során a diákok saját osztálytermeikben, a Pénziránytű Alapítvány tapasztalt pedagógus csapata és pénzügyi szakértők által kidolgozott, játékos tananyag segítségével sajátíthatják el és gyakorolhatják a pénz hétköznapi használatához kapcsolódó ismereteket és készségeket. A programsorozatot megelőző időszakban a tanárok ingyenes kurzusokon készülhetnek fel a rendhagyó tanórák megtartására. A tanításban önkéntes pénzügyi szakemberek és vállalkozók is segítik a pedagógusokat.

2017-től a PÉNZ7 program – már vállalkozási ismeretek témájú tanórákkal is kibővítve – az EMMI által kiadott tanév rendjébe is bekerült, mint a pénzügyi és vállalkozói témahét. Az évről évre egyre több diákhoz eljutó program eredményeit elismerve 2017-ben a magyar PÉNZ7 bekerült a Child & Youth Finance International által meghirdetett Global Money Week legsikeresebb programjai közé.