Tankönyvek és munkafüzetek

Iránytű a pénzügyekhez és Küldetések a pénz világában tankönyvek

Az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv (9-10. évfolyamos diákok számára), a hozzá tartozó feladatbankkal, kiegészítő feladatokkal, tanári kézikönyvvel és prezentációval együtt valamint a Küldetések a pénz világában tankönyv (7-8. évfolyamos diákok számára), a hozzá tartozó munkafüzettel az alábbi könyvekre kattintva érhetőek el. Mindkét tankönyv AR, azaz kiterjesztett valóság megoldásokkal teszi még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést.

A Pénziránytű Alapítvány a szakgimnáziumok Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgya tanításához az Iránytű a pénzügyekhez tankönyv alapján 36 (2x18) tanórás e-learninges tananyagot készített.

 


editors
Általános iskolai tankönyv és munkafüzet

editors
Középiskolai tankönyv

 

Matematika munkafüzetek

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (EKE-OFI), az Oktatási Hivatal, valamint a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészültek az új, 3-8. osztályosoknak szóló matematika munkafüzetek, melyekben a napi élethez kapcsolódó, gyakorlatias pénzügyi feladatokat tartalmazó „Mindennapi pénzügyek” című önálló fejezet is helyet kapott. A munkafüzetekre kattintva nézhető meg, tölthető le a tartalmuk.


editors
Matematika 3. munkafüzet

editors
Matematika 4. munkafüzet

editors
Matematika 5. munkafüzet

 


editors
Matematika 6. munkafüzet

editors
Matematika 7. munkafüzet

editors
Matematika 8. munkafüzet

 

Környezetismeret munkafüzetek

Az Oktatási Hivatal, valamint a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészültek az új, 3-4. osztályosoknak szóló környzetismeret munkafüzetek, melyekben a napi élethez kapcsolódó, gyakorlatias pénzügyi feladatokat tartalmazó „Gazdálkodj okosan! – Kiegészítő tananyag” című önálló fejezet is helyet kapott. A munkafüzetekre kattintva nézhető meg, tölthető le a tartalmuk.


editors
Környezetismeret 3. munkafüzet

editors
Környezetismeret 4. munkafüzet

 

Számoljunk a befektetésekkel! füzet

A 2019. évi PÉNZ7 témájához igazodva készítette el a Pénziránytű Alapítvány a „Számoljunk a befektetésekkel!” című középiskolai matematika példatárat. A 9-12. évfolyamosoknak szóló, gyakorlatorientált pénzügyi matematika feladatokat tartalmazó kiadvány hiánypótló lehetőség a gazdasági-pénzügyi ismeretek középiskolai matematika oktatásban való megjelenésének. A tartalom a példatárra kattintva nézhető meg, tölthető le, valamint itt tekinthető meg a feladatok megoldása is.


editors

 

Történelem és pénzügyek füzet

A történelem kerettantervvel és az érettségi követelményekkel összhangban a Pénziránytű Alapítvány egy olyan munkafüzetet készített a diákok és tanáraik számára, amely elsősorban a 12. évfolyamon segítheti a felkészülést a történelem érettségi gazdasági-pénzügyi témájú feladataira. A nyomtatott füzet digitális lehetőségeket is tartalmaz. Az alábbi ikonra kattintva a munkafüzet tartalma és a megoldások mellett további feladatok, valamint olyan animációk érhetők el, amelyek a téma összefüggéseinek megértését szolgálják.


editors