Pénziránytű-BankVelem

BankVelem
Általános iskolásoknak

A Pénziránytű Alapítvány támogatásával életre hívott Pénziránytű-BankVelem program a PontVelem Okos Program részeként, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg.

A PontVelem Okos Program egy általános iskolás diákoknak és tanáraiknak szóló országos kezdeményezés, mely játékos formában értékes ajándékokkal ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a gazdálkodásra és pénzügyi tudatosságra, valamint a fenntartható életmódra, miközben a másokat segítő, karitatív tevékenység fontosságát is hangsúlyozza.

A programban a diákok különböző tevékenységekkel pontokat gyűjtenek, amiket beválthatnak tárgyi vagy élmény ajándékokra, illetve jótékony célokra ajánlhatnak fel. Pontot gyűjteni szelektív hulladékgyűjtéssel, a program által kínált online játékokkal, illetve a Pénziránytű-BankVelem pénzügyi oktató programban való aktív részvétellel lehet.

A szelektív gyűjtéssel és a játékokkal megszerzett pontokat a diákok a Pénziránytű-BankVelem oktató program keretében a PontBankban gyűjtik és kezelik, ahol megismerkednek a banki, pénzügyi alapfogalmakkal, és a saját PontSzámlájukon gazdálkodnak.  Gyakorolhatják a betétlekötést, a takarékoskodást, megismerkedhetnek a kamatszámítással és élvezhetik a gyarapodó pontjaikat. Utalhatnak, átvezethetnek pontokat más számlákra, és pontjaik beváltásával gyakorolhatják az on-line vásárlást.

A Pénziránytű-BankVelem programnak már eddig is számos hasznos és újszerű eleme van: ilyen a PontBank, ahol a diákok megismerkedhetnek a virtuális bankolással, elindult a 2015-től minden évben megrendezésre kerülő pénzügyi tudásverseny, a Pénziránytű-BankVelem PénzOkos Kupa és 2015 szeptember végén útnak indult az Utazó Iskola Program is, melynek keretében évről-évre gyakorlott pedagógusok látogatják meg az ország száz általános iskoláját, hogy játékos eszközökkel bővítsék a diákok pénzügyi ismereteit.

A Pénziránytű-BankVelemhez az iskolák, a diákok és a tanárok egyaránt a PontVelem programba regisztrálva csatlakozhatnak, amit az alábbi linkre kattintva lehet megtenni: