A 2017/2018-as tanév Kiemelt Pénziránytű Iskolái

2017. december 4.
 

Nyolc, a pénzügyi nevelésben kiemelkedő munkát végző intézmény nyerte el a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet, és az azzal járó célzott programtámogatást a 2017/2018-as tanévre, amelyet idén először hirdetett meg az Alapítvány.

A cím elnyeréséért a jelentkezők 2-5 napos saját szervezésű iskolai pénzügyi projektsorozat vagy projekthét programját tervezték meg, és vállalták, hogy 2018. január 15. és április 30. közötti időtartamban lebonyolítják azt. A program célja a pénzügyi tudatosság erősítése a 14-20 éves korosztály életében.

A projektnapokon a különböző intézmények tanárai többek között pénzügyi-gazdasági témájú tanórákat fognak tartani, pénzügyi vetélkedőket szerveznek, továbbá számos érdekes és játékos program fog megvalósulni az intézményekben.

A pénzügyi szemléletformáló programokon az intézmények saját középiskolai tanulói, és legalább egy napon külsős (általános iskolás vagy más intézménybe járó) diákok és tanárok is részt fognak venni.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címet elnyerő intézmények iskolai alapítványa a Pénziránytű Projektnapok támogatására benyújtott költségvetéstől függően 50 - 200 ezer Ft támogatásban részesül.

Az Alapítvány felhívására ezúttal is többszörös túljelentkezés volt, ami azt mutatja, hogy számos intézmény tartja kiemelkedően fontosnak a diákok pénzügyi készségeinek fejlesztését - amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Az alábbi iskolák, mint a legkiemelkedőbb nyolc  programterv benyújtói viselhetik a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2017/2018 címet:

• Berettyóujfalui SZC Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
• Budapesti Gazdasági SZC Budai Középiskolája
• Budapesti Gazdasági SZC Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnáziuma
• Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
• Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium
• Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium (Kőszeg)
• Váci SZC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Aszód)
• Veszprémi SZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma

Gratulálunk minden nyertes intézménynek! A tanév során pedig még számos pályázati- és játék lehetőség várja a Pénziránytű Iskolahálózat tagjait.