5 ok, amiért most nagyon megéri PontVelem játszani

2020. február 19.
 

Ha eddig még nem csatlakozott diákjaival a Pénziránytű-BankVelem Programhoz, akkor most ne hagyja ki! Régi és új kreatív, pénzügyi tudatosságot fejlesztő programok, számos esély az értékes tárgy- és pénznyereményekre és természetesen a játék és a verseny izgalma várja a tanév második felében is mindazokat a diákokat és tanárokat, akik már tagjaink, vagy csatlakoznak általános iskolai hálózatunkhoz.

Az általános iskolás diákokat és pedagógusaikat célzó játékok és versenyek elsősorban a pénzügyi tudatosság fejlesztését szolgálják, ugyanakkor szórakoztató módon vezetik be gyerekeket a mindennapi pénzügyi kérdések világába.

A Keresd a biztonságot! játék keretében a programba regisztrált diákok 12 héten keresztül egy a bankjegyekhez és a biztonsági elemeikhez kapcsolódó feladvánnyal találkozhatnak, s ha a jó pillanatban, jó választ adnak, kéthetente megnyerhetik a 10 Apple Ipad egyikét. A helyes megfejtésekhez segítséget a Magyar Nemzeti Bank által fejlesztett Zsebpénz-M és ForintApp alkalmazások nyújtanak. A 12 héten keresztül, 2020. április 26-ig tartó játékhoz bármikor lehet csatlakozni, s az egyéni nyereményeken túl az a Pénziránytű-BankVelem iskolahálózathoz tartozó iskola, ahol a 12 hét alatt a legtöbb diák csinálta végig hibátlanul a Keresd a biztonságot! játékot, a játék végén 100 000 forint alapítványi támogatásban részesül.

A 6. BankVelem PénzOkos Kupa tudásversenyen felső tagozatos általános iskolás diákok indulhatnak 3 fős csapatokban. A verseny 3 online fordulóból, egy megyei online fordulóból és egy regionális, valamint egy országos döntőből áll, ahova a 9 legjobb csapat jut be. A versenyhez csatlakozni a 3. online forduló végéig, 2020. február 28-ig lehet. Minden csatlakozó diák nyer, hiszen a versenyzők ajándékokra beváltható OkosPontokat kapnak PontSzámlájukra a helyes válaszokért cserébe. A döntő várhatóan a Magyar Nemzeti Bankban, neves zsűri előtt zajlik, értékes díjakért. A 6. BankVelem PénzOkos Kupára legtöbb csapatot regisztráló, Pénziránytű-BankVelem Iskolahálózathoz tartozó iskola 100 000 forint alapítványi támogatásban részesül. Az első helyezett csapat iskolája is 100 000 forintot, a csapat minden tagja pedig egy-egy Apple iPadet nyer.

Egy jó instaposzt most nagyon sokat érhet a „Mutassuk meg együtt a világnak a Pénziránytű-BankVelem iskolahálózatot!” pályázat keretében. A tagiskolákba már eljuttattuk a Pénziránytű-BankVelem iskolahálózati táblát, ezeket felhasználva készíthetnek a tanárok és a diákok fotókat. A fényképet az Instagramon #penziranytubankvelem jelöléssel és az iskola nevének feltüntetésével kell megosztani 2020. március 15-ig, de elküldhetik e-mailen a ponvelem@pontvelem.hu címre is. A kép mellé „Miért jó a Pénziránytű-BankVelem Iskolahálózat tagjának lenni?" címmel írva egy mondatot, esélyesek lehetnek az értékes nyeremények egyikére!

Nemcsak a kreatív diákokat, az elkötelezett iskolákat, hanem a programok helyi szervezésében résztvevő tanárokat is szeretnénk díjazni az Aktív Pénziránytű-BankVelem Tanár program keretén belül. A Pénziránytű-BankVelem iskolahálózat legaktívabb kapcsolattartó tanára elismerést kaphatja meg az a három pedagógus, aki rendelkezik a www.pontvelem.hu oldalon kapcsolattartói regisztrációval. Azok a tanárok lehetnek esélyesek a címre és a vele járó támogatásra, akik 2020. január 15. és május 15. között a legnagyobb arányban regisztráltatják diákjaikat a programba, s tanulóik részt vesznek a pályázatokon, versenyeken, használják a Pénziránytű-Bankvelem játékait, applikációit. A legaktívabb tanárok fejenként 100 000 forint díjazásban részesülnek, s érdemes kis létszámú iskola pedagógusaként is pályázni, mivel a pontozásnál a szervezők figyelembe veszik az iskola tanulólétszámát is az eredmények értékelésénél.

A játékok és pályázatok már nemcsak böngészőből, hanem az ingyenes, online áruházakból letölthető PontVelem Program már applikáció segítségével mobilon is könnyen elérhetők. A Pénziránytű Alapítvány és a PontVelem Nonprofit Kft. együttműködésében megvalósított edukációs programok a tanórákba illeszthető, élményalapú módon segítenek a nagyon hasznos, hétköznapi pénzügyi tudás megszerzésében, a megfelelő szemléletmód kialakításában. Csatlakozzon hozzánk Ön is és játsszon, tanuljon együtt tanítványaival!