Az IKT eszközök és a digitális oktatást segítő módszerek megismerése egyre több tanár számára fontos

2017. július 5.
 

Többszörös túljelentkezés a nyári akadémián

Kiemelt érdeklődés övezi idén a Pénziránytű Alapítvány „Pénziránytű Digitális Nyári Akadémiáját”. A képzésre olyan sokan jelentkeztek, hogy a többség csak a várólistára kerülhetett fel – összesen húsz tanár számára tud idén augusztusban ingyenes tanulási lehetőséget biztosítani az alapítvány.

A Pénziránytű Alapítvány a 2017. augusztus 14-17. közötti időszakra „Pénziránytű Digitális Nyári Akadémia” címmel 30 órás, összefüggő négynapos továbbképzést hirdetett a Pénziránytű Iskolahálózat iskoláinak tanárai részére. A kurzus célja a legkorszerűbb IKT eszközök és digitális oktatást segítő módszerek megismerése, az eszközök használatának elsajátítása, és ezekkel gazdasági-pénzügyi oktatási tartalmak fejlesztése az Iránytű a pénzügyekhez és a Küldetések a pénz világában című tankönyvek alapján.

Az akkreditált továbbképzés helyszíne Inárcs A szállást és a napi háromszori étkezést is a Pénziránytű Alapítvány biztosítja a résztvevők számára, akiknek ezáltal a nyári szünetben is ideálisak lehetnek a körülmények a tanuláshoz és szellemi alkotáshoz.

A részvételnek nem volt feltétele a közgazdasági végzettség, de az Alapítvány olyan szaktanárok jelentkezését várta, akiknek gyakorlata van, vagy a következő tanévtől tervezik pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatását szakóráikon belül, osztályfőnökként vagy tanórán kívüli keretek között - és nem utolsó sorban nyitottak a digitális eszközök tanulási-oktatási célú használatára. A továbbképzésen résztvevők vállalták, hogy a képzés során, valamint a képzés elvégzését igazoló tanúsítvány kiadásának feltételéül előírt, általuk előállított a produktumokat – feladatokat, játékokat, egyéb oktatási anyagokat – az Alapítvány oktatási, ismeretterjesztési tevékenységéhez a későbbiekben is felhasználhatja.