BankVelem PénzOkos Kupa

2015.03.30.

Hazánkban több ezer általános iskolás diák gazdálkodik jól!

Több száz általános iskola sok ezer diákja vehet részt a BankVelem PénzOkos Kupa országos pénzügyi tudáspróbán

Országszerte nagy érdeklődés mellett zajlik az általános iskolákban a diákok pénzügyi oktatását célzó BankVelem program. A Pénziránytű Alapítvány támogatásával a PontVelem Okos program keretében megvalósuló BankVelem program a tudatos iskolák és diákok programja, aminek keretein belül tavaly ősztől a munkaalapú társadalmi modellnek megfelelően, játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkából (szelektív gyűjtésből) megkeresett jövedelemmel (pontokkal) érdemes gazdálkodni, takarékoskodni, sőt, akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani. Jelenleg közel 1000 általános iskola 30.000 diákja, valamint közel 2000 osztálya regisztrált a programra. A programhoz Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat.
Ismeretlen objektum

A BankVelem program az első magyar Pénz7 rendezvénysorozat megnyitóján is jelen volt. A megnyitón került meghirdetésre a BankVelem PénzOkos Kupa országos tudáspróba általános iskolásoknak. A PénzOkos Kupa háromfordulós verseny, az első két forduló on-line kerül lebonyolításra, a döntő, harmadik fordulóba a 10 legeredményesebb csapat kerül be. A döntőbe jutott csapatok a Corvinus Egyetemen egy neves tagokból álló zsűri előtt mérik össze tudásukat.

A tudáspróba fővédnöke Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, aki egyben elvállalta a zsűrielnöki tisztséget is. A zsűri további négy tagját a Diákhitel Központ, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a BankVelem program adja.

A versenyre a csapatoknak előzetesen regisztrálni kell, a regisztrációs időszak az első on-line fordulóig tart. Az első fordulón április 15-én 7-19 óráig, a második fordulón április 29-én 12-15 óráig lehet részt venni. Mindkét fordulóban az on-line feladatsor kitöltésére maximum egy-egy óra áll rendelkezésre. A döntő a Corvinus Egyetemen 2015. május 13-án 14-17 óra között kerül megrendezésre. A döntő délelőttjén a döntőbe jutott diákok és tanáraik egy érdekes programon vesznek részt, majd a csapatok egy közös ebéd után mérik össze tudásukat.

Az első három nyertes csapat iskolája összesen 1 millió Ft pénzdíjban részesül, a döntőbe jutott diákok és felkészítő tanáraik további értékes nyereményekkel gazdagodnak.

A BankVelem PénzOkos Kupa a Pénz7 rendezvénysorozat részeként segíti, hogy a Pénz7-en megfogalmazott célok a hét eltelte után is napirenden maradjanak, a diákok pénzügyi tudatosságra nevelése játékos formában, de egy komoly verseny keretében továbbra is a fókuszban maradjon.