Digitális Alkotó Pályázat új határidő

2022. február 9.
 

Meghosszabbítottuk Digitális Alkotó Pályázatunk TikTok videó kategóriájának beadási határidejét. "A mindennapok pénzügyi hősei" témában 2022. május 10-ig várjuk középiskolai hálózatunk csapatainak videóit. A pályázat nagyon jó alkalmat teremt arra is, hogy tanárként megismerjük a diákjaink egyik kedvenc közösségi média csatornáját.

A középiskolás diák-tanár csapatok pályázatait eredetileg január 31-ig vártuk a Digitális Alkotó Pályázatra. Plakát (Instagram poszt) kategóriában „A történelem pénzügyi hősei” témában nagyon sok remek pályamű érkezett, így a pályázatot lezártuk, a pályaműveket a zsűri értékeli, és az általuk legjobbnak ítélt plakátok február 21-28. között Pénzbook Instagram oldalunkon versenyeznek majd tovább a közönségszavazatokért.

A korábbi években népszerű kisfilm kategóriában, vélhetően a járványhelyzetnek is köszönhetően azonban csekély számú pályázat érkezett, így a TikTok videó kategória beküldési határidejét a tanév rendjének figyelembevételével május 10-ig meghosszabbítottuk. Reméljük, hogy ez a határidő már a tanulóknak és tanáraiknak is megfelelő felkészülési lehetőséget nyújt a kisfilmek elkészítésére!

Felmérések szerint ma közel 1,5 millió magyar fiatal követi kedvenceit a TikTok-csatornán. Bár a TikTok felületén nagyon sok, elsősorban szórakoztató, gyakran polgárpukkasztó tartalom is megjelenik, egyre több a hasznos, érdekes, ugyanakkor a fiatalok igényére szabott videó is. A rövid, tömör kisfilmekkel a hagyományos ismeretátadás ugyan nehezen, vagy csak részben megvalósítható, de a hasznos témák iránt a diákok érdeklődését remekül fel lehet kelteni, s akár átirányítani őket oktató oldalakra. Mi is ennek szellemében indítottuk el Pénzbook TikTok-csatornánkat, ahol célunk elsősorban a fiatalok pénzügyi kultúra iránti érdeklődésének felkeltése. A pályázathoz inspirációnak is érdemes megnézni a Pénzbook-csatorna tartalmait, egyben biztatni a tanulókat, hogy kreatív, ötletes módon fejezzék ki gondolataikat!

A TikTok tartalmak megtekintéséhez nincs szükség regisztrációra, nézzék meg diákjaikkal közösen a Pénzbook TikTok oldalt és akár merítsenek ötleteket a pénzügyi témák rövid, figyelemfelkeltő megjelenítésére! Köszönjük, ha támogatják céljainkat és diákjaiknak megmutatják, hogy a TikTokon is találhatnak hasznos ismereteket!

A Digitális Alkotó Pályázattal kapcsolatos részletekért kérjük, keresse fel honlapunkat: https://www.penziranytu.hu/digalkotopalyazat2022