E-learning portál

PÉNZ7 

Az Alapítvány a Pénzügyi és vállalkozói témahét keretében 2018 óta minden évben a tanárok felkészülését és tájékozottságát segítő online tananyagot készít az adott év pénzügyi témakörében. Az adott évi PÉNZ7-et követően a tananyagok diákok számára is elérhetők, így a közgazdasági technikumokban vagy egyéb középiskolák tehetséggondozó szakkörein, versenyfelkészítésben is hasznosíthatók.

Pénzügyi és vállalkozási ismeretek

2017-ben indult útjára a szakgimnáziumok – ma már technikumok – 10. évfolyamán a Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tantárgy. A Pénziránytű Alapítvány a tanárkollégák felkészítésével és korszerű tankönyve, az Iránytű a pénzügyekhez felajánlásával járult hozzá a tantárgy zökkenőmentes bevezetéséhez. A digitalizáció kihívásainak is megfelelve most egy további eszközzel szeretnénk szolgálni és támogatni a tantárgy tanítását.

Tankönyvünk alapján és annak kibővítésével 2x18 órányi (pénzügyes és vállalkozási)  e-learninges tananyagot készítettünk a kerettantervvel teljesen összehangolva, amelyben
• interaktív lehetőségeket (feladatokat, önellenőrző teszteket, számonkérést)
• és látványos problémafelvetéseket, illetve az összefüggéseket, egyes tananyagrészeket értelmező animációkat készítettünk.

Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja, és lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának, tudásának feltérképezését, ellenőrzését, mérését.

IRÁNYTŰ A PÉNZÜGYEKHEZ

Középiskolai tankönyvünk frissített, teljes anyagát e-learning formában – animációkkal, önellenőrző tesztekkel - és a tanári munkát segítő módon adtuk közre 2019 májusában. Az e-learninges megoldás a tanórai munkát és az önálló ismeretszerzést egyaránt támogatja. A pedagógusok számára lehetővé teszi a tanulócsoportok munkájának, haladásának feltérképezését, tudásának ellenőrzését, mérését. Kiválóan alkalmas az önálló ismeretszerzés támogatására is, a diákoknak a közoktatás keretein kívül is lehetőségük van a tananyag elérésére.

Az e-learninges tananyagokat a Pénziránytű Alapítvány ingyenesen bocsátja a technikumok és minden érdeklődő iskola rendelkezésére

• Regisztráció: https://elearning.penziranytu.hu/reg

• Tanári regisztráció: https://elearning.penziranytu.hu/reg/tanar

Segítség az e-learning rendszer használatához: