Egész februárban lehet játszani a Részvényfutam online tőzsdejátékban

2018. február 7.
 
Szakmai felkészítést szervezett a Pénziránytű Alapítvány

Februárban a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös vetélkedőjén, a Részvényfutamon ismét megtapasztalhatják a diákok és tanáraik a tőzsdézés világát. A játék sikeressége érdekében január 17-én a két szervezet szakmai felkészítést tartott a Pénziránytű Iskolahálózathoz tartozó iskolák érdeklődő tanárai számára.

Az eredményes felkészítés érdekében Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) marketing- és PR igazgatója tartott előadást többek között a tőzsde működéséről, a játékkal kapcsolatos alapvető tudnivalókról és az előző év tapasztalatairól.

Február 1. és 28. között a játékosok - középiskolai diákok és tanáraik egyaránt - valódi vagyonuk, pénzük kockáztatása nélkül ismerhetik meg a tőzsdei kereskedés világát, hasznos tőkepiaci, üzletkötési , befektetési tapasztalatokat és tudást szerezhetnek.

A játékosoknak 2 000 000 forint virtuális kezdőtőke áll a rendelkezésükre, hogy valós idejű árfolyamadatokat látva kialakíthassák saját portfóliójukat, és a BÉT-en kereskedett értékpapírokat eladhassák és megvehessék. A játékot részletes Tőzsde ABC és tőzsdei kvíz segíti és színesíti. A tanárokat és a diákokat a kvízek során az Alapítvány által összeállított, és rendelkezésre bocsátott diasorok segítik, amelyeknek szerkeszthető változat a Pénziránytű Iskolahálózatba regisztrált tanárok számára a http://penziranytu.hu/reszvenyfutam2018anyagok oldalon keresztül online elérhetőek.

A Budapesti Értéktőzsde jóvoltából a játék végén a diákok és tanárok 1. helyezett hozamgyőztesei, illetve a tanár, akinek osztályában a legtöbb diák játszott, és a legnagyobb aktivitást produkálták, egyaránt izgalmas, többszemélyes SkyWard szélcsatornás élményrepülést nyerhetnek. Emellett érdemes a játék kvíz részére is minél nagyobb figyelmet fordítani, ugyanis a játék lezárása után a Tőzsde tíz szerencsés kvíznyertest értékes e-book olvasóval jutalmaz.

Az alapítvány a Pénziránytű Iskolahálózat tagjait különdíjban részesíti: a három legjobban teljesítő diák tabletet, a három legjobban teljesítő tanár okostelefont, és a három legaktívabb iskola pedig projektort nyerhet a játék során.

A Részvényfutamra a játék időtartama alatt folyamatosan lehet regisztrálni, ezért bíztatunk mindenkit, hogy próbálja ki magát valós kockázatok nélkül, de valódi izgalmakkal és tanulságokkal a tőzsde világában!

A Részvényfutam teljes játékszabályzata és a regisztráció a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon érhetők el.