Egy kivételes iskola, ahol a teljes tanári kar részt vett a Pénzügyek a hétköznapokban című képzésen

2017. szeptember 6.
 

A Bogyiszlói Általános Iskola összes tanára elvégezte az augusztus 23-24-25-én megtartott „Pénzügyek a hétköznapokban – a gazdasági, pénzügyi ismeretek tanítási lehetőségei az általános iskola felső tagozatán” című 30 órás akkreditált tanártovábbképzést, amelyre ez idáig még nem volt példa.

Az iskolában 2003 óta foglalkoznak a pénzügyi neveléssel, többek között a Bankvelem PénzOkos Kupájának budapesti döntőjén is képviselték az intézményt. Az ezen programokon részt vevő tanulók támogatásához, ösztönzéséhez is elengedhetetlen a tanárok pénzügyi, gazdasági szakmai tudása.

Az intézmény vezetője szerint fontos az egész tantestület képzése, hiszen bármikor adódhat olyan helyzet, amikor valamilyen okból kifolyólag az egyik tanárnak helyettesítenie kell a másikat, és ebben az esetben szüksége lehet pénzügyi, gazdasági ismeretekre és ekkor is lényeges az azonos gondolkodás és fogalomhasználat. Valamint egy ilyen képzés igazán jól össze tudja kovácsolni a társaságot, éppen ezért is szoktak évente legalább egyszer közösen jelentkezni egy képzésre.

A három napos tréninget a jó hangulat jellemezte, amely során mindenki aktívan és lelkesen részt vett a különböző feladatokban. A pedagógusok mind a trénerrel, mind pedig a tananyaggal kiválóan meg voltak elégedve. A visszajelzések alapján a tréner a programokkal a helyi igényeket abszolút sikeresen ki tudta szolgálni és úgy véli, hogy ez egy nagyszerű és páratlan innovatív intézmény, ahol alkalmazzák azokat az alternatív megoldásokat, amelyek kiemelik őket a tömegből.

A kapott ismereteket már az idei tanévben próbaként már próbálják beépíteni a tanórákba, és előre láthatólag a 2018/2019 tanéveben már a pedagógiai programban fog szerepelni. Mindehhez használni fogják az Alapítvány által ingyenesen biztosított Küldetések a pénz világában című tankönyvét és a hozzá tartozó munkafüzetet is.

Az innovatív iskola igazgatója szerint a szülők nagyon elégedettek a diákok pénzügyi oktatásának kezdeményezésével, hiszen ők is úgy vélik, hogy ennek a tudásnak a megszerzése hasznos, sőt nélkülözhetetlen a mindennapi életben.