Együttműködési megállapodást kötött a Pénziránytű Alapítvány és az Államadósság Kezelő Központ a befektetési kultúra fejlesztése érdekében

2017. június 30.
 

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Pénziránytű Alapítvány és az Államadósság Kezelő Központ Zrt. annak érdekében, hogy a két intézmény közösen is fejlessze a lakosság pénzügyi tudatosságát, ezen belül is hangsúlyosan a megtakarításokkal és befektetésekkel kapcsolatos ismereteit.

A kitűzött cél érdekében az Államadósság Kezelő Központ részt vesz a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi ismeretterjesztő tevékenységében, többek között az oktatási-nevelési programok, a tartalomfejlesztés, a tanárképzés, valamint a Pénz7 rendezvények kivitelezésében, különös tekintettel a megtakarításokkal és befektetésekkel, ezen belül az állampapírokkal kapcsolatos ismeretek bővítésére.

Az együttműködés két fő célcsoportja a diákok és a tanárok. A diákoknak játék, verseny, pályázat kiírására kerülhet sor az ÁKK szakmai és anyagi támogatásával. A tanárok számára pedig a működő pedagógusképzéshez, illetve egyéb oktatási programokra való felkészüléshez aktualitásokat is tartalmazó hasznos segédanyagokat adhat - emelte ki Merényi Zsuzsanna, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója.

A kissé távolabbra mutató tervek szerint a Pénz7 2019-es fő témája befektetési szabályok, lehetőségek, valamint az azokkal kapcsolatos döntési szempontok lehetnek. Az együttműködés nyomán várhatóan ennek kidolgozásában is részt vesz majd az ÁKK.

A kétoldalú együttműködésben jelentős szerepet játszik a Pénziránytű Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című középiskolai, valamint a Küldetések a pénzvilágában című általános iskolai tankönyve is. Az alapítvány mindkét tankönyvében szerepel a befektetési téma és külön foglalkoznak az állampapírokkal is. Az Alapítvány munkatársai a könyvekhez kapcsolódóan megkezdett digitális fejlesztések keretében is körbejárják a befektetési témakört, ebben a fejlesztő munkában ugyancsak jó közreműködő lehet az ÁKK.