Elindult az Utazó Iskola

2015. október 6.

Szeptember 28-án elindult a BankVelem Utazó Iskola, melynek révén a pénzügyi oktatás „házhoz megy” az iskolákhoz. A program keretében a diákok 4-6 tanórán, játékos formában sajátíthatják el az alapvető pénzügyi ismereteket, majd a délután folyamán kipróbálhatják a BankVelem interaktív játszóházát is.

 

Az Utazó iskola tematikája részben a nyári szünet alatt megtartott, tíz egymást követő Erzsébet tábor tapasztalataira épül, melyek során összesen mintegy 7-8 000 diák ismerkedhetett meg a BankVelem programmal. A táborokban szerzett tapasztalatok mellett az Utazó iskola nagymértékben támaszkodik a Pénz7 rendezvénysorozat keretében kidolgozott óratervekre is – így a tanórák elsősorban a hasznos, gyakorlati ismeretek játékos, szórakoztató átadására helyezik majd a hangsúlyt.
A program az idei tanév során hetente az ország különböző tájaira utazik, és csillagtúra-szerűen az adott környék 3-5 iskoláját keresi fel, így az iskolai év végéig mintegy 100 általános iskolába jut majd el. Az Utazó iskola első állomása a tiszaroffi kistérség lesz.