Elindult a BankVelem program

2015.01.28.

Hazánkban több ezer általános iskolás diák gazdálkodik jól

Több száz általános iskola sok ezer diákja vesz részt a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi oktatási programjában

Országszerte nagy érdeklődés mellett zajlik az általános iskolákban a diákok pénzügyi oktatását célzó BankVelem program. A Pénziránytű alapítvány támogatásával a PontVelem Okos program keretében megvalósuló BankVelem program a tudatos iskolák és diákok programja, amely keretein belül tavaly ősztől a munkaalapú társadalmi modellnek megfelelően, játékos környezetben arra tanítják a diákokat, hogy az elvégzett munkából (szelektív gyűjtésből) megkeresett jövedelemmel (pontokkal) érdemes gazdálkodni, takarékoskodni, sőt akár jótékony célokra is fel lehet ajánlani. Jelenleg közel 1000 általános iskola 30.000 diákja, valamint közel 2000 osztálya vesz részt aktívan a programban. A PontVelem Okos programhoz Magyarország minden általános iskolája csatlakozhat.

A BankVelem programban az alapvető pénzügyi, banki ismereteket játékos formában, de valós környezetben sajátítják el a diákok. Segítségével a diákok megismerkednek a banki, pénzügyi alapfogalmakkal, a PontBankban a saját PontSzámlájukon gazdálkodhatnak a pontjaikkal. Valós banki környezetben gyakorolhatják a betétlekötést, a takarékoskodást, megismerkedhetnek a kamatszámítással és élvezhetik a gyarapodó pontjaikat. Utalhatnak, átvezethetnek pontokat más számlákra, gyakorolhatják az on-line vásárlást a pontjaik beváltásával. A PontBank kínálta lehetőségeken túl számos izgalmas játékot kínálnak a diákoknak, amelyeken keresztül hasznos és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert, emellett a program számos nyerési lehetőséget ad mind a tanároknak, mind az iskoláknak. A BankVelem beindító játékban első 30 aktív iskola értékes informatikai eszközöket nyert, emellett a nyertes kapcsolattartó tanárok wellness hétvégét kaptak. A Rejtett biztonság és a BankVelem kvíz játékosai közül összesen 110 diák nyert okostelefont, táblagépet vagy BankVelem pénztárcát. Mindezeken felül meghirdették a Kapcsolattartói ösztöndíjat, amelynek köszönhetően félévente 10 tanár kap 100.000 Ft-os ösztöndíjat. A pályázók közül a 10 legsikeresebb „BankVelem tipp” pályázatot benyújtó tanár tagjává válik BankVelem Nagykövete tanácsadó körnek, melynek keretében részt vehetnek szakmai fórumokon, tapasztalataik alapján javaslatokat nyújtva arra, hogyan lehet a leghatékonyabban oktatni a diákokat a pénzügyi tudatosságra.

„Örömteli dolog számunkra, hogy a PontVelem Okos Programmal való együttműködésünknek köszönhetően közvetlenül elérjük az általános iskolás korú diákokat, így a Pénziránytű Alapítvány egy számára teljesen új korcsoportnak tud lehetőséget nyújtani abban, hogy a pénzügyi kultúrája formálódjon, fejlődjön. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ezt a szemléletformálást már gyerekkorban el tudjuk kezdeni, hiszen a pénzügyi tudatosság a környezetünk védelméhez hasonlóan fontos fenntarthatósági kérdés. Közösen kidolgozott BankVelem programunk a jövőben folyamatosan bővülni fog, és bízunk benne, hogy ezen ígéretes programsorozatunk segítségével jelentős eredményeket fogunk elérni a gyermekek pénzügyi tudatosságát illetően.” - mondta el Szuromi-Kovács Ágnes, a Pénziránytű Alapítvány Ügyvezető igazgatója.

„Büszkék vagyunk arra, hogy kiemelt Partnerünk a Pénziránytű Alapítvány, aminek köszönhetően népszerűsíteni tudjuk az általános iskolákban a pénzügyi tudatosságot. A program értékes nyereményekkel, játékos formában ösztönöz a szelektív PontVelem Nonprofit Kft. www.pontvelem.hu Budakeszi, 2092, Kagyló utca 1-3.hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra. A program sikerének a kulcsa az egyéni és közösségi motiváció, valamint a játékos gyűjtés, amely segítségével az általános iskolás gyermekek mellett a szüleik, családtagjaik is jobban odafigyelnek a környezetünk megóvására. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén szeptembertől az általános iskolákban elindítottuk a BankVelem pénzügyi oktató, ismeretterjesztő programot, ami szervesen ráépül a már évek óta futó szelektív gyűjtésre, pontgyűjtésre. Láthatóan nagy sikerrel és lelkesen kezelik az általános iskolás korú diákok a PontBankban lévő virtuális vagyonukat. Egész tanévben izgalmas pályázatokkal, meglepetésekkel rukkolunk elő a „BankVelemes” tanároknak és diákoknak.”- mondta el Hosszú Kata, a PontVelem Nonprofit Kft. marketing menedzsere.

PontVelem Nonprofit Kft.
www.pontvelem.hu
Budakeszi, 2092, Kagyló utca 1-3.