Elindult a regisztráció a népszerű Pénz7-re

2017. október 18.
 

2018. március 5-9. között ismét, immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a magyarországi Pénz7, az évről évre egyre több tanárt és diákot vonzó pénzügyi-gazdasági nevelési program. Az iskolák és kollégiumok október 16-tól regisztrálhatnak a www.penz7.hu honlapon.

A 2015 óta minden évben megtartott témahét célja a fiatalok tudatos gazdálkodásra és pénzkezelésre nevelése, továbbá a gazdaság és a pénzvilág működésének megismertetése. A 2016/2017-es tanévben az EMMI a fenntarthatóság és a digitalizáció témája mellett a Pénz7-et is beemelte témahétként a tanév rendjébe. 2017 márciusában több mint 1100 iskola 160 ezer diákja vett részt a programon, s ezzel a magyar Pénz7 bekerült a Global Money Week legjobbjai közé.

A pénzügyi és vállalkozói témahét központi elemét azok a tanórák jelentik, amelyet az előre kidolgozott, pedagógiailag és szakmailag lektorált, kipróbált tananyagok alapján az iskolák önkéntes pedagógusai tartanak diákjaiknak. Pénzügyi témakörben 3 korcsoport (5-6. osztály, 7-8. osztály, 9-11. osztály) számára, gazdálkodási – vállalkozási témakörben 2 korcsoport (7-8. osztály, 9-11. osztály) számára készülnek tanórai vázlatok, segédletek, amelyek minden résztvevő pedagógus számára elérhetők lesznek.

Az idei tanév pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos a mindennapi pénzügyek terén. Immár második alkalommal választható a pénzügyi téma mellett vállalkozási területről az üzleti ötlet és együttműködés témaköre is. Az iskoláknak évről évre lehetősége van önkéntes szakértők – banki munkatársak, vállalkozók – fogadására is, akik saját példájuk, tapasztalataik bemutatásával növelik az órák hasznosságát.

A tanárok felkészítése a tanári útmutatókon túlmenően idén újdonságként e-learning alapú kurzus segítségével zajlik, webináriumi lehetőséggel is kiegészítve. További segítségként a pénzügyi témájú órák próbaóráiról készült videók is rendelkezésre fognak állni a résztvevő pedagógusok számára.

A programra 2017. október 16-tól lehet regisztrálni, amelyet a www.penz7.hu/regisztracio/tanar oldalon keresztül tehet meg minden intézmény. Fontos, hogy a regisztráció mindig az adott tanévre érvényes, azaz aki az előző években már részt vett az eseményen, annak is meg kell ismételnie a folyamatot.

Az első 500, december 1-ig csatlakozó intézmény ingyenesen nyomtatott formában is megkapja a hitelezés témájú tananyagot és az órai kellékeket, a többiek, valamint a vállalkozási témára regisztrált tanárok pedig a Pénz7 honlapjáról tudják azokat letölteni.

Az intézmények számára igény esetén - tanév közben bármikor - szabadon elérhetőek az előző évek pénzügyi óravázlatai és segédletei is. Az általános iskolák korábbi tananyagai a penziranytu.hu/penzugyi-tananyag-es-tudastar-0, a középiskolai útmutatók pedig a penziranytu.hu/tudastar oldalon keresztül tölthetők le.