Elismerésben részesült a Pénziránytű Alapítvány

2021. november 17.

 

 

Dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszter a magyar felsőoktatás napja alkalmából Kármán Tódor-díjat adományozott a Pénziránytű Alapítványnak.

A magasrangú szakmai elismerést a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő támogató tevékenység elismeréséért adományozzák.

A Pénziránytű Alapítvány a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében azon dolgozik, hogy a köznevelés keretei között Magyarországon minden diáknak legyen lehetősége megismerkedni a mindennapi pénzügyekhez szükséges alapvető ismeretekkel. Ebben a tanévben már 450.000 ingyenes akkreditált tankönyv, történelemérettségire felkészítő és a matematika tantárgyba integrálható feladatgyűjtemény és pénzügyi fejezettel kiegészített munkafüzet segíti a tanárok munkáját, valamint a 3-12. osztályos diákok gyakorlatias oktatását.

Az Alapítvány stratégiai szövetségesei, a pedagógusok szakmai és módszertani munkáját akkreditált, ingyenes képzésekkel, pályázati lehetőségekkel és digitális tananyagokkal is támogatja. A fiatalok figyelmének megragadása érdekében modern mobilapplikációkkal, élményalapú, játékos, szórakozva oktató edutainment fejlesztésekkel és a fiatalok igényére szabott közösségi média aktivitással egészíti ki a Nemzeti Alaptanterv elvárásainak megfelelő pedagógiai munkát.

(Fotó: Bódis József államtitkár ITM, Hergár Eszter kuratóriumi elnök Pénziránytű Alapítvány, Czapák Dóra ügyvezető igazgató Pénziránytű Alapítvány, Hankó Balázs helyettes államtitkár ITM.)