Eredményesen zárult az őszi workshop

2017. december 7.
 

Ismételten izgalmas előadásokkal várta november 29-én a középiskolai iskolahálózatának tagjait a Pénziránytű Alapítvány. Az ingyenes rendezvényen a Pénziránytű Iskolahálózathoz csatlakozott intézmények képviselőinek volt lehetősége részt venni.

A rendezvényt Hergár Eszter, az Alapítvány Kuratóriumának elnökének köszöntője nyitotta meg, majd a délelőtti programban a pénzügyi tudatosság növelésének jegyében hallgathattak meg tartalmas előadásokat a résztvevők.

Dr. Tebeli Izabella, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője - a kormány által már elfogadott - pénzügyi tudatosság fejlesztésének stratégiájának koncepcióját mutatta be, és kiemelte, hogy a stratégia megvalósításának egyik kulcs eleme lehet, hogy a pénzügyi ismeretek bekerüljenek a Nemzeti Alaptantervbe. Dr. Varga Zoltán Balázs, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum főigazgatója a szakgimnáziumok 10. évfolyamán ez év szeptemberétől kötelező Pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgy pilot programjának, illetve a nyári tanárfelkészítéseknek a tapasztalatairól számolt be.

Dr. Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője és Nagy Viktor, a BISZ Központi Hitelinformációs Zrt. elnök – vezérigazgatója, a PÉNZ7 – Pénzügyi és vállalkozói témahétre való felkészülést is segítve tartották meg előadásukat a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekről, illetve a Központi Hitelinformációs Rendszerről.

A délelőtt során a Kiemelkedő Pénziránytű Iskola 2017/2018 cím ünnepélyes átadására is sor került, nyolc nyertes intézmény képviselője vehette át Hergár Eszter kuratóriumi elnöktől az erről szóló oklevelet.

A délután folyamán Lendvai Györgyi, az Alapítvány által szervezett augusztusi Digitális Nyári Akadémia egyik résztvevője, közgazdász-tanár osztotta meg a továbbképzésen szerzett tapasztalatait, amely során a résztvevő tanárok az IKT (információs és kommunikációs technológiai) eszközök alkalmazási lehetőségeivel ismerkedhettek meg a gazdasági, pénzügyi oktatásban. Ennek mintegy folytatásaként, az esemény zárásaként Dr. Főző Attila László, digitális oktatási szakértő mutatott inspiráló lehetőségeket az oktatási célú animációk készítésére.

Az Alapítvány képviseletében Merényi Zsuzsanna, oktatási igazgató adott átfogó képet a Pénziránytű Alapítvány jelenéről és jövőbeni terveiről, továbbá Bernáth Julianna, oktatási igazgató helyettes ismertette a Pénziránytű Iskolahálózat 2017/2018-as tanévre szóló programjait.

A hálózathoz a 2015/2016-os tanévtől kezdve folyamatosan lehet csatlakozni, a tagság ingyenes, és egyre bővülő lehetőségeket nyújt a pénzügyi neveléshez, például szakmai programok szervezésével és segédanyagok elérhetővé tételével. A hálózathoz való csatlakozáshoz az intézményt az intézményvezető tudja regisztrálni a  penziranytu.hu/igazgato/register oldalon keresztül.

A workshop előadásainak anyaga az iskolahálózatba regisztrált tanárok számára a weboldalra történő belépés után érhető el a következő oldalon: LINK