Fókuszban a fenntarthatóság és a pénzügyi tudatosság

2021. április 28.
 

-Már elérhetők workshopunk előadásainak, műhelyfoglalkozásainak felvételei-

Alapítványunk szakmai és módszertani workshopja ez alkalommal is az online térbe költözött. Egy héten át hoztuk el a zöld szemlélet és a pénzügyi tudatosság komplex fejlesztésének legfrissebb szakmai és módszertani információit az érdeklődő közel 400 pedagógusnak.

Ebben a tanévben a Fenntarthatósági Témahéttel való együttműködésünknek köszönhetően a fenntartható, zöld szemlélet és a pénzügyi tudatosság összefonódott tavaszi workshopunkon is. A téma aktualitását jelzi, hogy kiemelkedő érdeklődés mellett zajlottak programjaink, a legtöbb programelemre egyenként is több mint 100 tanár volt kíváncsi.

Nagyon köszönjük a résztvevők inspiráló visszajelzéseit is, melyek segítik a következő alkalmak szervezését! Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy a programok felét kiválóra értékelték a résztvevő pedagógusok 4,8 feletti átlagértékekkel, és minden programunk elérte a jeles osztályzatot.

Hogyan is zajlott szakmai és módszertani workshophetünk? – Visszanézheti előadásainkat, foglalkozásainkat!

Szakmai és módszertani rendezvénysorozatunk nyitóelőadásában ismét büszkén számoltunk be újdonságainkról, legújabb terveinkről. Bemutattuk a Pénziránytű Tanári Díj fenntartható gazdálkodásra ösztönző nyertes projektjeit készítő innovatív pedagógusokat és Digitális Alkotó Pályázatunk díjazott diák-tanár csapatait is.

Ha Ön is kíváncsi, milyen új lehetőségeket kínálunk a pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett pedagógusoknak, érdemes nyitóelőadásunk prezentációját megtekintenie: PREZENTÁCIÓ

Dr. Főző Attila László három délután is várta a legkedveltebb digitális oktatási eszközök friss lehetőségeivel megismerkedni vágyó tanárokat és mindazokat, akik a Fenntarthatósági Témahét fenntartható gazdálkodás támájú óráinak megtartására készültek. Digitális készségfejlesztő műhelyeinkről felvételt készítettünk, melyeket itt nézhet meg:

• Korszerű prezentáció- és kvízkészítési lehetőségek: Quizizz, Mentimeter, Kahoot!programok és különleges funkcióik
Gondolattérkép és infografika készítő alkalmazások –fókuszban a Canva
A Wakelet, Wordwall, Symbaloo Learning Path (Tanösvény) alkalmazásokról

Szakmai napunk a fenntarthatóság jegyében zajlott. A Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódva vendégelőadóink megismertették az érdeklődőket, mit jelent ma Magyarországon a zöld szemlélet, mit tesznek, tehetnek az egyének és a szervezetek a fenntartható gazdálkodás minél szélesebb körű terjesztéséért. Bemutatkoztak Magyarország legkomplexebb, élményalapú edutainment programjai, az egymással összefonódó Pénziránytű-BankVelem és a PontVelem Program.

Szakmai előadásainkat jó szívvel ajánljuk akár a diákokkal közös megbeszéléshez, tanórai felhasználásra is. A téma mindig aktuális, érdemes a tanév hátralévő részében is a pénzügyi és környezeti tudatossággal foglalkozni. Szakmai előadóink előadásait a Pénziránytű Alapítvány YouTube csatornáján érheti el:

• Csepreghy Nándor, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány igazgatójának előadása: Mit tehetnek az egyének és a vállalkozások a fenntarthatóságéért?
• Sz. Pap Judit, az MNB Pénzügyi Ismeretterjesztési Központjának főosztályvezetője: Környezettudatosan a családi kasszáért
• Kéz a kézben a gazdasági és környezeti fenntarthatóság - az oktatásban is panelbeszélgetés: PontVelem Okos Program, Pénziránytű-BankVelem Program, Zöldiránytű mobilapplikáció

Ez alkalommal a workshop keretében jelentkezett Tanárklubunk, Maradjunk játékban! – Gamification az oktatásban címmel. Prievara Tibor és Pusztai Ádám segítségével felfejtettük, mi a titka a gamification térhódításának, hogyan érdemes belevágni a játékosítás innovatív, de szemléletváltást igénylő folyamatába. Szakértő vendégeink megosztották velünk nem csak tapasztalataikat, de Tanárklub oldalunkon letölthető szakmai információik segítségével ön is eredményesebben játékosíthatja óráit. Honlapunkon hamarosan elérhető lesz a Tanárklub podcast is.