Hamarosan indul a Pénz7

2015. február 4.
 

Hazánk idén először csatlakozik a 24 ország részvételével zajló European Money Week programhoz. A Magyarországon Pénz7 névre keresztelt, március 9-13. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi alapismeretek és a tudatos gazdálkodás fontosságára.

Az Európai Bankföderáció kezdeményezésére évek óta megrendezett páneurópai program, a European Money Week idén először Magyarországon is izgalmas rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket. A Magyar Bankszövetség és a Pénziránytű Alapítvány szervezésében megvalósuló Pénz7 számos iskolai keretek között megvalósuló játékos eseményt, illetve interaktív, internetes projektet kínál a pénzügyi témájú programok iránt fogékony diákok számára. A Pénz7 apropóján az Alapítvány támogatásával összesen három, különböző korosztályokhoz (alsósokhoz, felsősökhöz és középiskolásokhoz) szóló oktatási anyag és kisfilm is készült – ezeket az Alapítvány a márciusi rendezvények lezárultával a BankVelem programban is hasznosítja majd.
A Pénziránytű Alapítvány a novemberben elfogadott stratégiájával összhangban megkezdte az előkészületeket egy idei évre tervezett médiakampány lebonyolítására. Az átfogó kommunikációs célok elérése érdekében megkezdődött az Alapítvány új arculatának és honlapjának kidolgozása.