Idén is korszerű módon készülhetnek fel a pedagógusok a PÉNZ7-re

2019. január 30.
 

A tavalyi sikerekre alapozva az idei évben is e-learning tananyag és négy webes szakmai előadás, azaz webinárium segíti a pedagógusok felkészülését a PÉNZ7 pénzügyi tanóráinak eredményes megtartására. Az e-learning tananyag január 25-től elérhető, az első webináriumi előadás az Alapítvány Youtube csatornáján megtekinthető, a továbbiakra pedig még folyamatosan lehet jelentkezni.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány együttműködésének köszönhetően idén harmadszorra kerül megrendezésre a Részvényfutam. A diákok és tanáraik 2019. február 25. és március 29. között tehetik próbára befektetési érzéküket virtuális tőkével és valódi részvényekkel a BÉT honlapjáról elérhető játékban. Az összesen 25 kereskedési napos online tőzsdejátékra a 9-14. osztályos, 14. életévüket betöltött középiskolások és tanáraik jelentkezését várják a szervezők. Az 5 hétig tartó játék célja a befektetői tudatosság növelése és a tőzsdei ismeretek bővítése. Az előző évekhez hasonlóan a legkiválóbb kereskedők a megszerzett hasznos tudáson túl idén is értékes nyereményekkel gazdagodnak. További információ a játékról: https://www.bet.hu/Rolunk/penzugyi-edukacio/reszvenyfutam/reszvenyfutam

Az idén ötödik alkalommal megrendezett Pénzügyi és vállalkozói témahét Okosan a befektetésekről témájú tanóráit tartó pedagógusok felkészítése a tavalyi évben bevált gyakorlatot folytatva korszerű módon történik. Az általános -, és középiskolai tanárok szakmai felkészülésében e-learning tananyag és webináriumi előadások segítenek.
A befektetésekhez kapcsolódó háttértudás megszerzéséhez, felfrissítéséhez készült Okosan a befektetésekről – PÉNZ7 2019 tanárfelkészítő e-learning tananyag célja, hogy a befektetések témáját alaposabban nem ismerők számára is biztosítsa az órák megtartásához szükséges szakmai háttértudást. A tananyag akár egyszerre, akár több részletben is elsajátítható, azonban fontos tudni, hogy ez egy lehetőség a pénzügyi órák megtartására jelentkező pedagógusok számára, nem kötelező. Aki 2019. január 25. és március 1. között teljesíti a teljes tananyagot és sikeresen kitölti a záró tesztet, a kurzus elvégzéséről – a PÉNZ7 lezárultát követően – igazolást kap, amely az intézményvezető döntése alapján beszámítható a hétévente teljesítendő 120 órás továbbképzési kötelezettségbe.

A tanárfelkészítő tananyag 2019. január 25-től érhető el a https://elearning.penziranytu.hu/ címen, a belépéshez regisztráció szükséges. 2018. szeptembere utáni tanári regisztrációval a tananyag látható, aki ennél korábban vagy még nem regisztrált a Pénziránytű e-learning portálra, tanárként megteheti a https://elearning.penziranytu.hu/reg/tanar oldalon.

Középiskolás diákok számára a PÉNZ7-re elkészült az Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyvön alapuló szakgimnáziumi digitális tananyag befektetésekkel foglalkozó 3 leckéjének e-learning változata is. Az Okosan a befektetésekről a PÉNZ7-en (középiskolásoknak) c. digitális tananyag 2019. február 15-től érhető el, szintén a https://elearning.penziranytu.hu/ címen. A diákok regisztrációja a https://elearning.penziranytu.hu/reg oldalon lehetséges.

A felkészülésben a webináriumi előadások is segítik a 3-11. évfolyamosoknak órát tartó pedagógusokat, amelyekhez az ingyenes Adobe Connect rendszeren keresztül élőben lehet csatlakozni. A webináriumokon való részvétel minden alkalommal külön előzetes regisztrációhoz kötött, amelyhez szükséges link a fenti táblázatban megjelölt regisztrációs időszak alatt a www.penz7.hu honlap nyitó oldalán megtalálható. Érdemes minél hamarabb jelentkezni, hiszen alkalmanként élőben 100 fő tud csatlakozni a szekciókhoz.

A webináriumok időpontja és témája:

Időpont Téma Előadó
2019. január 29. kedd
16:00 - kb. 17:30
A befektetésekről szóló korosztályos tananyagok tartalma, a banki önkéntes szerepe a tanórákon, tanárfelkészítő e-learning használata, kísérő programok a PÉNZ7-en Bernáth Julianna, Pénziránytű Alapítvány

2019. február 5. kedd
16:00 - kb. 17:00

REGISZTRÁCIÓ:
január 28 – február 1.

Szakmai háttérismeretek a befektetések témájában: befektetési lehetőségek, befektetővédelem Kiss Krisztina,
Befektető-védelmi Alap

2019. február 12. kedd
16:00 - kb. 17:00

REGISZTRÁCIÓ:
február 4–8.

Pénzügyi szemléletformálási lehetőségek az általános iskolákban: a Pénzügyi Hősképző és egyéb pénzügyi nevelési lehetőségek Koltay Eszter,
Pénziránytű-BankVelem Utazó Iskola Program

2019. február 19. kedd
16:00 - kb. 17:00

REGISZTRÁCIÓ:
február 11–15.

Szakmai háttérismeretek a befektetések témájában: a tőzsde szerepe a befektetések világában, felkészülés a 2019-es Részvényfutamra (középiskolásoknak és tanáraiknak szóló online tőzsdejáték) Bozsik Balázs,
Budapesti Értéktőzsde

A webináriumok élő megtekintéséhez vezetékes internettel vagy gyors, megbízható wifi eléréssel rendelkező eszközre van szükség. Mikrofon nem szükséges, az előadások során és a végén is chaten keresztül lehet az adott témával kapcsolatos kérdéseket feltenni az előadónak.

Az előadások utólag az Alapítvány Youtube csatornáján keresztül bármikor megtekinthetők.