IDÉN IS RÉSZVÉNYFUTAM, IMMÁR A 7-8. OSZTÁLYOS TANULÓK IS VERSENYBE SZÁLLHATNAK

2023.03.02.

– sajtóközlemény –

 

A Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány nyolcadik alkalommal rendezi meg a 7-8. osztályos- és középiskolás diákoknak, valamint tanáraiknak és szüleiknek szóló ingyenes tőzsdejátékot, a BÉT Részvényfutamot. A 2023. március 6. és 31. között zajló online verseny regisztrációs időszaka február 1-én vette kezdetét. A verseny során a résztvevők elmélyülhetnek a tőzsdézés rejtelmeiben, megmérettethetik befektetési tudásukat, a legeredményesebb diákok pedig értékes tárgyakat nyerhetnek.

Március 6-án indul a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam. A 19 kereskedési napon át zajló ingyenes virtuális versenyre idén a középiskolás diákok mellett immár a 7-8. osztályos tanulók is jelentkezhetnek, és tehetik próbára tőzsdével kapcsolatos tudásukat, a verseny hagyományaihoz híven tanáraik és szüleik támogatásával. A résztvevők a valós tőzsdei kereskedési idő keretében, a BÉT-en jegyzett részvényekkel, valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forint értékű virtuális tőkével kereskedhetnek. Ezenfelül a leendő tőzsdecápák naponta három kvízkérdést válaszolhatnak meg, amellyel tovább növelhetik portfóliójuk értékét.

Az érdeklődők a https://tozsdejatek.bet.hu/ oldalon regisztrálhatnak a Részvényfutamra.

A Budapesti Értéktőzsde a versenyre történő sikeres felkészülés mellett, edukációs tevékenysége szerves részeként, tágabb perspektívában is támogatja a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítését, ezért a weboldaláról számos, a befektetések világába betekintést nyújtó tartalom tölthető le. Az anyagok között megtalálható a tőzsdézés legfontosabb fogalmait felsorakoztató Tőzsde ABC, a tőzsdei termékek részletes bemutatása, valamint a tőzsdére lépés és a kereskedés folyamatának leírása is.

A négyhetes kihívás lezárásaként a legeredményesebb versenyzők idén is értékes nyereményeket vihetnek haza a szervezők, azaz a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően.

A BÉT Részvényfutamról
Az összesen 19 kereskedési napot felölelő játék a 7-8. osztályos- és a középiskolás diákokat, valamint tanáraikat és szüleiket szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 22 részvénnyel valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok. Ezenfelül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat, amelyekhez több, tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag is segítséget nyújt.