Idén is várja a lelkes diákokat a Pénziránytű-BankVelem PénzOkos Kupa

2018. január 17.
 

Január 10-én elindult az évek óta népszerű pénzügyi tudásverseny első online fordulója, amelynek kitöltésére március 7-ig van lehetősége a versenyzőknek. Az országos megmérettetésre a három fős csapatok ez alatt folyamatosan tudnak regisztrálni. Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét értékes jutalmak várják a legkiválóbb csapatok tagjai mellett a felkészítő tanárokat, és iskolájukat is.

A PénzOkos Kupán felső tagozatos (5-8. évfolyam) általános iskolás diákok indulhatnak. A három fős csapatokat a csapatkapitány tudja regisztrálni. A csapat diák tagjain kívül lehetőség van felkészítő tanár megjelölésére is.

Az országos tudáspróba összesen öt online fordulóból, egy regionális döntőből és egy országos döntőből áll. Az ötödik online forduló különlegessége, hogy március elején, a PÉNZ7 során kerül lebonyolításra és  témája a PÉNZ7-el megegyezően a hitelezés lesz. Ebben a fordulóban külön jutalom is jár: a kiemelkedően teljesítő diákok közül öten ellátogathatnak a Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai Központjába.

Az öt online forduló összesítésben legjobb 27 csapata 3 helyszínen regionális döntőkben mérheti össze tudását, ezekből összesen 9 csapat juthat tovább az országos döntőbe, amely május 4-én, neves zsűri előtt kerül megrendezésre.

A tudáspróbák helyes kitöltéséért a diákok OkosPontokat is szerezhetnek, amelyet kamatoztathatnak egyéni pontbankszámlájukon, felhasználhatják közösségi élményekre, felajánlhatják jótékony célra, vagy akár elkölthetik a PontBoltban.

A versenyre való felkészülést az előző évek kérdéssorai és a Pénziránytű Alapítvány Küldetések a pénz világában című általános iskolai tankönyve segítik. A tankönyv online is elérhető a penziranytu.hu/sites/default/files/tananyag/tankonyv/Kuldetesek%20a%20penz%20vilagaban%20tankonyv.pdf linken keresztül.

A legkiválóbb csapatok tagjai az OkosPontok mellett okoseszközökkel, a felkészítő tanárok utalvánnyal gazdagodhatnak, iskolájuk alapítványa pedig pénzügyi támogatásban részesül.

Nyeremények:

 

  Csapattagok Felkészítő tanár Általános Iskola
I. helyezett Apple iPhone SE 30 000 Ft-os utalvány 100 000 Ft
II. helyezett Samsung Galaxy Tab E  25 000 Ft-os utalvány      80 000 Ft
III. helyezett Huawei P9 lite mini 20 000 Ft-os utalvány   50 000 Ft

A versenyről bővebb információ és regisztrációs lehetőség a következő oldalon: www.penzokoskupa.hu