Ingyenes tankönyvvel segíti a pénzügyi nevelést az iskolákban a Pénziránytű Alapítvány

2017. május 26.
 

MÁR MEGRENDELHETŐEK A PÉNZIRÁNYTŰ ÚJ TANKÖNYVEI

Ingyenesen megrendelhető május másodika óta a Pénziránytű Alapítvány új, az általános iskoláknak szóló tankönyve, „Küldetések a pénz világában” címmel. A rendelésre a Könyvtárellátó honlapján keresztül van lehetőség.

Az érdeklődő, oktatást vállaló általános iskolák a Pénziránytű Alapítvány által készített tankönyvet és a hozzá kapcsolódó munkafüzetet 60 ezer példányban ingyen rendelhetik meg a https://konyvtarfejlesztes.kello.hu oldalról.

Az általános iskola hetedik-nyolcadik osztályos korosztályának szóló, választható kerettantervre épülő, 33 leckét tartalmazó tankönyv és a hozzá szervesen kapcsolódó munkafüzet az általános műveltség szintjén, gyakorlatorientáltan ragadja meg a pénzügyi ismereteket. A Küldetések a pénz világában könyvet bemutató kisfilm az alábbi linken tekinthető meg: https://youtu.be/oZCz3GtQoDM

Az általános iskolás "hősjelöltek"-nek készült tankönyv első része a családok pénzügyeivel, a második rész a gazdaság működésével, szereplőivel, kapcsolataival foglalkozik. A hősökhöz kapcsolódó történeteken, küldetéseken keresztül megismert fogalmakat a tankönyv végén a fogalomtár is rendszerezi.

A Küldetések a pénz világában című tankönyv - amely a középiskolásoknak szóló Iránytű a pénzügyek után már a második mérföldkő a pénzügyek iskolai oktatásában - egyedi világával igyekszik az általános iskolás korosztályhoz is eljuttatni a gazdasági-pénzügyi alapismeretek legfontosabb részleteit. A megszerzett tudás nem csak a feladatok megoldásában segíti a tanulókat, hanem képesé teszi őket arra is, hogy megértsék a gazdaság működését, vagy akár segítsék a családjukat a pénzügyi döntésekben.

Néhány izgalmas téma a sok közül: Hogyan lehet jól beosztani a zsebpénzt? Honnan lehet pénzhez jutni egy általános iskolásnak vagy egy családnak a kiadásaihoz? Miért használunk bankkártyát? Miért vannak külföldi áruk a boltokban? Az egyes leckékhez nem csak a munkafüzetben találhatók feladatok (küldetések), hanem a tankönyvben is a témához kapcsolódó kérdések, valamint számos ábra, táblázat is támogatja az ismeretek rendszerezését. A korosztályhoz szóló vizuális megjelenést, a történeteket Szűcs Édua kedves illusztrációi teszik teljessé.

A tavalyi, a középiskolásoknak szóló „Iránytű a pénzügyekhez” című tankönyvből, a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően, tavaly a középiskolák 40 ezer ingyenes példányhoz juthattak hozzá. Jelenleg ez a kiadvány már a tankönyvlistáról rendelhető meg kedvezményes áron.