Ingyenes továbbképzések és kiadványok matematika és történelem tanárok számára

2019. július 12.

A történelem mellett a matematika szakos középiskolai tanárok számára is lehetőség nyílt, hogy a nyár végén részt vegyenek a Pénziránytű Alapítvány által szervezett, 5 órás továbbképzéseken, melynek keretében megismerhetik az Alapítvány szakemberei által nekik fejlesztett kiadványok elméleti, pénzügyi – gazdasági hátterét.

A nyár folyamán elkészül a korábbi matematika szakos tanárok és diákjaik számára kidolgozott kiadvány után a Pénziránytű Alapítvány legújabb, a történelem érettségi gazdasági-pénzügyi témaköreit feldolgozó képességfejlesztő feladatgyűjteménye. A Számoljunk a befektetésekkel című példatár a matematika órákba integrálható pénzügyi neveléshez járulhat hozzá, mely a középiskolák 9-12. évfolyamán segít a diákoknak eligazodni a pénzügyi döntések világában, míg a Történelem és pénzügyek az érettségi előtt állóknak nyújthat segítséget.

Az Alapítvány mindkét kiadványt,- a Történelem és pénzügyek című feladatgyűjteményt, valamint a Számoljunk a befektetésekkel matematika példatárat- augusztusban fogja eljuttatni a magyarországi középiskolákba a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően. A matematika példatár már elérhető elektronikus formában is az Alapítvány honlapján: https://penziranytu.hu/szamoljunk-a-befektetesekkel

A kiadványokkal kettős igényt kíván kielégíteni az Alapítvány: nemcsak a pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó kormányzati stratégia első kétéves cselekvési tervéhez kapcsolódik aktívan, hanem a diákok egyre erősebben jelentkező igényére is választ kíván adni. A Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ által szervezett Pénzre váltható tudás projektnapok keretében az elmúlt tanévben az ország számos iskolájában kérdezték meg a diákokat arról, fontosnak érzik-e, hogy még érettségi előtt elsajátíthassák az alapvető pénzügyi ismereteket. A diákok több mint 90 %-a szerint alapvető lenne, hogy erre a tudásra felkészítse őket az iskola.

Az Alapítvány a tanárok munkáját a nyár végén 5 órás képzéssel is támogatni kívánja, mely során a kiadványok pénzügyi témaköreinek elméleti hátterével ismerteti meg a résztvevőket. Az eddig meghirdetett képzések iránt óriási érdeklődés mutatkozott. Ezúton is köszönjük a bizalmat, a lelkesedést, mely azt mutatja, hogy egyre több pedagógus ismeri fel, milyen fontos, hogy tanóráit a szaktudományos háttéren kívül gyakorlati, a mindennapi életben hasznos pénzügyi ismeretekkel is színesítse.

A 120 órás tanártovábbképzés óraszámába is elszámolható képzéseinkre vidéki helyszíneinken még lehet jelentkezni. Budapesti helyszíneinkre pár nap alatt elfogytak a helyek, ezért a fővárosban az ősz folyamán újabb képzésekre adunk majd lehetőséget, 15 jelentkező felett pedig kihelyezett képzést is biztosítunk.

Nyári képzéseink, melyekre korlátozott számban még tudunk fogadni jelentkezést:

Pénzügyi – befektetési ismeretek tanítása a MATEMATIKÁBAN:
• 2019.08.23. péntek,   Nyíregyháza: Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium
• 2019.08.29. csütörtök,   Debrecen: Tóth Árpád Gimnázium

Pénzügyi-gazdasági ismeretek tanítása a TÖRTÉNELEMBEN:
• 2019.08.27. kedd,   Kecskemét: Kecskeméti Katona József Gimnázium
• 2019.08.28. szerda,   Győr: Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
• 2019.08.29. csütörtök,  Miskolc: Földes Ferenc Gimnázium
• 2019.08.30. péntek,   Pécs: PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus 2.

További információ: https://www.penziranytu.hu/tanartovabbkepzesek

A képzésekkel kapcsolatban Szigeti Zsuzsát kereshetik az iskolahalozat@penziranytu.hu  e-mail címen és munkaidőben telefonon: +36 20 365 6299.

Jelentkezés: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/kepzes1908