Ismét lesz Pénz7, indul a regisztráció

2016. november 15.

2017. március 6. és 10. között ismét lesz Pénz7, immáron mint a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás hete: a témahét ebben az éven a pénzügyi téma mellett kiegészül egy vállalkozói kompetenciafejlesztő - gazdálkodási témakörrel is. Ez alkalommal a rendezvénysorozat pénzügyi témája: „Bankoljunk okosan!” - korszerű pénzkezelés.

A 2017-es Pénz7-re 2016. november 15 - étől regisztrálhatnak az iskolák a program hivatalos honlapján, a www.penz7.hu portálon, ahol ismételten aktiválódik majd a weblap jobb felső részén lévő regisztrációs fül. A program keretében a korszerű pénzkezelés témakörben órákat tartó iskoláknak mindenképpen érdemes minél előbb jelentkezni, hiszen a tanórák segédanyagait és kellékeit nyomtatott formában az első 500 jelentkező iskola kaphatja meg. A többi regisztráló a Pénz7 honlapjáról töltheti majd le ingyenesen a tananyagot, ahol egyébként a korábbi évek kidolgozott tananyagai továbbra is elérhetőek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az őszi szünet után minden iskolát hivatalosan is értesített a témahéttel kapcsolatos főbb tudnivalókról, így mind a 2015-ben, 2016-ban már részt vett iskolák, mind a mostani programhoz újonnan csatlakozni szándékozók időben értesülhettek programok lényegéről és a regisztráció időpontjáról is.

Fenntartótól függetlenül bármely magyarországi alap- és középfokú oktatási intézmény (általános és/vagy középiskola) regisztrálhat az eseményre. Az iskola a regisztrációjával azt vállalja, hogy a Pénz7 időszakában, résztvevő osztályonként legalább egy tanórát megtart a témában, az osztályok száma és létszáma nem megszabott.

A regisztráló iskolák férhetnek majd hozzá a vállalt tanórák megtartásához szükséges segédanyagokhoz és a felkészülést segítő egyéb szakmai háttéranyagokhoz, tartalmakhoz, mint például a vállalkozási téma esetén az online felkészítés, a pénzügyi téma esetén a bemutató órákról és a január végi személyes tanárfelkészítésről készült videók.

Mind a pénzügyi, mind a vállalkozói témában lehetősége nyílik a regisztráló iskoláknak önkéntes szakember közreműködését kérni, igény esetén tehát a szaktanárokat - a programra szintén regisztrált - banki vagy vállalkozói önkéntes szakember is segítheti az órák megtartásában.

A pénzügyi tananyagok idén is a Pénziránytű Alapítvány szakértő pedagógusainak fejlesztésében készültek el, ezután pedig az OFI és gyakorló pénzügyi szakemberek lektorálását és próbatanításokat követően kerülnek a Pénz7 programba. A tananyagok három korosztály számára készülnek: az 5-6., a 7-8. és a 9-11. évfolyamosoknak - a korosztályi sajátosságok, ismeretek figyelembevételével.

A 2017-es évtől a témahét részeként vállalkozói kompetenciafejlesztő - gazdálkodási tananyagokat is letölthetnek elektronikusan a regisztrált iskolák, ebben az évben üzleti ötlet és együttműködés témában. A tananyagok két korosztály részére, az általános iskola 7-8. osztályosainak, valamint középiskolás évfolyamok számára készülnek. A tervezett órakeret három iskolai tanóra, amely kompetenciafejlesztő játékkal és akár vállalkozói önkéntes szakember előadásával egészülhet ki.