Kiemelkedő sikerrel zárult a 2017-es Pénz7 programsorozat

2017. április 19.
 

A legfrissebb statisztikák szerint az idei Pénz7 rendhagyó tanóráin 166 048 diák vett részt, összesen 1286 tanórán. A programokhoz 1 117 intézmény csatlakozott, és 412 önkéntes szakember látogatta meg az órákat. A témahét népszerűségét mutatja, hogy ez az eredmény messze túlszárnyalja a tavalyi sikereket is.

Az idei Pénz7 rendezvények pénzügyi témája - az „okos bankolás” (korszerű pénzkezelés) - mellett a március 6-10. között i időszakban a vállalkozói kompetenciafejlesztés, valamint a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése is helyet kaphatott az iskolákban. Mindkét esetben volt lehetőség önkéntes szakértők bevonására is.

Nemcsak a részvételi számok, hanem az elégedettségi kérdőívek eredményei is örömre adnak okot. Az eseménysorozat lezárultával mind a regisztrált pedagógusok, mind a pénzügyi és vállalkozói önkéntes szakemberek kitölthették az értékelő kérdőívet.

Általánosságban elmondható, hogy mind a pedagógusok, mind az önkéntesek lelkesek voltak, szívesen válaszoltak, és összességében kiválónak, vagy jónak értékelték a programot valamennyi kérdést illetően – állapította meg a kérdőívek elemzését tartalmazó szakértői összefoglaló.

Érdekes, hogy a pénzügyi önkéntesek között rendkívül magas, 66 százalékos volt azoknak az aránya, akik idén először csatlakoztak a programhoz. Vagyis egyre magasabb a részvételi szándék, amelyben egyértelműen a gyerekek iránti elkötelezettség jelentette a fő motivációt. A Pénz7 programot a megkérdezett önkéntesek általánosságban kiemelkedő szinten tartják jónak.

A Pénz7 programhétre regisztrált pedagógusok 61 százaléka - közel 900 fő - küldte vissza a kérdőívet a határidő végéig, ami kimagasló aránynak tekinthető. Közülük 61 százalék most vett részt először a programban a tavalyi 75 százalék után, vagyis egyre több a „visszatérő” tanár. A pedagógusok 89 százaléka értékelte teljes mértékben kiválónak, vagy jónak az idei programot és további 10 százalékuk pedig inkább jónak, vagyis 99 százalékos a jó tartományba eső értékelés!

A pedagógusok 93 százaléka hasznosnak tartja, hogy évente új tananyag kerül terítékre, és 83 százaléka tervezi, hogy további órákat tart a témában. A korszerű pénzkezelés témájú tananyagok értékelése a 96 százalékban a kiváló és jó tartományba esnek.

A vállalkozói témára vonatkozó kérdéssorra válaszolók 97 százaléka teljes egészében, vagy részben hasznosnak tartja a vállalkozói kompetencia fejlesztését. A megkérdezettek 77 százaléka kiváló ötletnek tartja a vállalkozói önkéntesek szerepét az órákon.

A témahét információs oldalát, a www.penz7.hu honlapot 89 százalékban, a regisztrációs felületet pedig közel 80 százalékban megfelelőnek tartották a válaszadó pedagógusok és önkéntes szakemberek.

A Pénz7 időszakát a tanórákon kívül számos egyéb program is színesíti minden évben. Az idei legnépszerűbb kísérő programokként a kérdésekre válaszolók a PénzOkos Kupa döntőjét, a Részvényfutam tőzsdejátékot, a „Mondd magyarul!”, valamint a PlakátON plakáttervező pályázatokat jelölték meg.

A korábbi, valamint az idei évre kidolgozott tananyagok továbbra is elérhetőek a Pénz7 és a Pénziránytű Alapítvány honlapján, immáron minden érdeklődő számára.