Kiemelt Pénziránytű Iskola

Nyolc, a pénzügyi nevelésben kiemelkedő munkát végző intézmény nyerte el a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet, és az azzal járó célzott programtámogatást a 2017/2018-as tanévre, amelyet először hirdetett meg az Alapítvány.

A cím elnyeréséért a jelentkezők 2-5 napos saját szervezésű iskolai pénzügyi projektsorozat vagy projekthét programját tervezték meg, és vállalták, hogy 2018. január 15. és április 30. közötti időtartamban lebonyolítják azt. A program célja a pénzügyi tudatosság erősítése a 14-20 éves korosztály életében.

A projektnapokon a különböző intézmények tanárai többek között pénzügyi-gazdasági témájú tanórákat tartottak, pénzügyi vetélkedőket szerveztek és további számos érdekes és játékos programot valósítottak meg az intézményekben.

A pénzügyi szemléletformáló programokon az intézmények saját középiskolai tanulói, és legalább egy napon külsős (általános iskolás vagy más intézménybe járó) diákok és tanárok is részt vettek, összesen mintegy 4000 diákot mozgattak meg a rendezvények.

A Kiemelt Pénziránytű Iskola címet elnyerő intézmények iskolai alapítványa a Pénziránytű Projektnapok támogatására benyújtott költségvetéstől függően 50 - 200 ezer Ft támogatásban részesült.

Az Alapítvány felhívására ezúttal is többszörös túljelentkezés volt, ami azt mutatja, hogy számos intézmény tartja kiemelkedően fontosnak a diákok pénzügyi készségeinek fejlesztését - amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Az alábbi iskolák, mint a legkiemelkedőbb nyolc programterv benyújtói kapták meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola 2017/2018 címet:

• Berettyóujfalui SZC Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
• Budapesti Gazdasági SZC Budai Középiskolája
• Budapesti Gazdasági SZC Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnáziuma
• Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
• Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium
• Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium (Kőszeg)
• Váci SZC Petőfi Sándor Gimnáziuma, Gépészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma (Aszód)
• Veszprémi SZC Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziuma

KÉPEK A DÍJÁTADÓRÓL