Kisfilm Pályázat

A 2018-ban második alkalommal, ezúttal az Államadósság Kezelő Központtal közösen meghirdetett kisfilm készítési pályázat célja a diákok befektetési ismereteinek bővítése volt - mint például az értékpapírok fajtái, a befektetések közötti választási szempontok és a lehetséges hozammal együtt járó kockázatok. A minimum másfél-, maximum háromperces élő szereplős vagy animációs kisfilmek alapjául az Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve szolgált. A pályázó csapatok legfeljebb öt tagúak lehettek, maximum két tanár és két vagy három 9-14. évfolyamos diák részvételével. A Pénziránytű Iskolahálózat tagjai számára meghirdetett pályázatra nagy érdeklődés mutatkozott, 42 pályaművet nyújtottak be a diákcsapatok tanáraik segítségével.

A zsűriben az Alapítvány által felkért szakemberek értékelték a kisfilmeket, és a szakmai, tartalmi szempontok mellett kiemelt figyelmet szenteltek a filmek ötletességének és a technikai megvalósításnak is. Az Alapítvány az első három helyezett mellett a legaktívabb iskolákat is jutalmazta, valamint az Államadósság Kezelő Központ különdíjban részesítette az állampapírok témájában készült legjobb alkotást. Az Alapítvány a pályaműveket a Pénziránytű Iskolahálózat tagjai számára elérhetővé, oktatási célra felhasználhatóvá teszi annak érdekében, hogy a pedagógusokon keresztül a diákok még szélesebb körének pénzügyi edukációját támogassa.

Nyertesek:

1. helyezett: A nyeremény c. film - Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium LINK

2. helyezett: Értékpapír-befektetés c. film - BGSZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma LINK

3. helyezett: Részvényekkel Való Kereskedés Alapjai c. film - DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma LINK

 

Az Államadósság Kezelő Központ Különdíjasa:

Váratlan örökség c. kisfilm Győri SzSZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma

 

A három legaktívabb intézmény:

• Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma
• BSzC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma
• SzMSzC Rázsó Imre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája - Körmend

A legjobb 13-ba bekerült, de végül nem díjazott többi alkotás ITT tekinthető meg.

(A filmekben helyenként kisebb szakmai pontatlanságok találhatók!)

2018. május 29-én ünnepélyes keretek között vehették át a díjakat a nyertesek, a díjátadó képei IDE kattintva tekinthetők meg.