Korszerű pedagógus felkészítés a PÉNZ7 2018 „Okosan a hitelekről!” című tanóráira

2018. január 24.

Január 30-án indulnak a webináriumok

A magyarországi PÉNZ7 negyedik évében korszerű módon, élő webes szakmai előadásokkal, azaz webináriumokkal is segítjük az 5-11. osztályosoknak órát tartó pedagógusok felkészülését az Okosan a hitelekről témájú órák megtartására. A webináriumokhoz az ingyenes Adobe Connect rendszeren keresztül élőben lehet csatlakozni (alkalmanként 100 fő), illetve az előadások később a https://www.youtube.com/channel/UCZcYIpU_fMdyPr__cvwIvUA YouTube csatornán keresztül bármikor megtekinthetők.

A webináriumok időpontja és tervezett témája:

Időpont Téma Előadó
2018. január 30. kedd
16:00 - kb. 17:00
REGISZTRÁCIÓ: január 22-26.
Bevezetés a PÉNZ7 2018 tanórákon alkalmazható IKT eszközök használatába (Kahoot, Crossword Labs, LearningApps szókereső és párosító feladat készítő készítő tankockájának bemutatása) dr. Főző Attila László digitális oktatási szakértő
2018. február 6. kedd
16:00 - kb. 17:00 
REGISZTRÁCIÓ: január 29 – február 2.
Szakmai felkészülés a hitelezés témájára: használati útmutató az e-learning rendszer kezeléséhez (az önálló tanárfelkészülést segítő* és a diákoknak szóló** tananyagot tartalmazó e-learning rendszer használatának bemutatása) Bernáth Julianna, Marton Zoltán
Pénziránytű Alapítvány
2018. február 13. kedd
16:00 - kb. 17:00
REGISZTRÁCIÓ: február 5 – 9.
A korosztályos tananyagok tartalma és a banki önkéntes lehetséges szerepe a tanórákon Bernáth Julianna
Pénziránytű Alapítvány

 

*  A hitelezéshez kapcsolódó háttértudás megszerzéséhez, felfrissítéséhez általános iskolai és középiskolai tanároknak készült 5 órás e-learning tananyag. A kurzus elvégzéséről igazolást adunk, amely az intézményvezető döntése alapján beszámítható a hétévente teljesítendő 120 órás továbbképzési kötelezettségbe.
**  9-11. osztályosoknak készült, választható 1-4 órányi e-learning tananyag (Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyv hitelezésről szóló leckéi)

A webináriumokon való részvétel mindhárom alkalommal külön előzetes regisztrációhoz kötött, a belépés pontos részleteit a regisztrációkor megadott e-mail címre küldjük el a regisztráció lezárását követően. Egy regisztráció egy alkalomra szól, aki két vagy három webes előadáshoz szeretne csatlakozni, minden alkalom előtt újra kell jeleznie szándékát. A regisztrációhoz szükséges linket a fenti táblázatban megjelölt regisztrációs időszak alatt a www.penz7.hu honlap nyitó oldalán találhatják meg.

A webináriumok élő megtekintéséhez vezetékes internettel vagy gyors, megbízható wifi eléréssel rendelkező eszközre van szükség. Mikrofon nem szükséges, az előadások során és a végén is chaten keresztül lehet az adott témával kapcsolatos kérdéseket feltenni az előadónak.