Középiskolásokhoz szól a Pénzbook

2018. október 8.
 

A Pénziránytű Alapítvány újraindította a Pénzbook nevű facebook oldalát a középiskolás korosztály számára, amely elsősorban a pénzügyekkel kapcsolatos izgalmas hírekkel, érdekességekkel, játékokkal várja a diákokat. Az oldal logójának megújítására az Alapítvány pályázatot hirdetett, amelyre a diákok október 31-ig küldhetik be terveiket.

2018. július 2-a óta működik újra a Pénzbook nevű facebook oldal, ahol középiskolások számára, az saját nyelvükön jelennek meg a mindennapi pénzügyek kezeléséhez tanácsok, pénzzel kapcsolatos érdekességek, játékok és feladványok. A diákok itt tájékozódni tudnak az Alapítvány őket célzó kampányairól, versenyeiről is. Hetente háromszor jelennek meg a tematikus posztok, amelyek iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, a felület mára már több mint 3100 követővel rendelkezik.

A követők között népszerűek az aktuális témákat feldolgozó posztok, valamint a híres emberek pénzzel kapcsolatos idézetei is. Az egyik legkedveltebb poszt a labdarúgó világbajnokság idején jelent meg, ami Johan Cruijff, holland labdarúgó edző egyik humoros gondolatát idézte, miszerint: „Miért ne lehetne legyőzni egy gazdagabb csapatot? Még sosem láttam, hogy egy zsák pénz gólt lőtt volna.”

Az oldalt aktuális pályázati felhívások is színesítik, jelenleg a Pénzbook leendő logójának tervező pályázata zajlik, amelyre az érdeklődő diákok október 31-ig küldhetik be elkészített terveiket. Az Alapítvány egy figyelemfelkeltő, ötletes, ízlés- és színvilágban a fiatalokat, középiskolásokat megszólító, letisztult, elektronikus és nyomtatott formában is használható logótervet vár, amely kifejezi az oldal célját. A legkiemelkedőbb pályamű készítőjét az Alapítvány egy digitalizáló táblával jutalmazza, valamint az ő alkotása – amennyiben az elvárásoknak megfelel - kerülhet ki logóként a facebook oldalra.

A Pénzbook mellett a Pénziránytű Alapítvány Facebook oldala is aktívan működik tovább, itt hetente három posztban pénzügyi érdekességek, hírek, cikkek, valamint pedagógusokat, intézményeket érintő pályázatok jelennek meg. Ennek az oldalnak a célcsoportja elsősorban azok a tanárok, akik elkötelezettek a pénzügyi oktatás iránt, fontosnak tartják a gyakorlati szemléletű pénzügyi ismeretterjesztést.

A Pénzbook Facebook oldala itt, a Pénziránytű Alapítvány Facebook oldala pedig itt érhető el.