Lezárult a PÉNZ7 – hétköznapi pénzügyekről digitálisan is

2020. április 1.
 

2020. március 2-6. között a hatodik PÉNZ7 köznevelési témahét valósult meg az iskolákban, pénzügyi témakörben a pénzügyi biztonság, vállalkozói témakörben az „Ötletből vállalkozás” fókusszal. A programra minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozott: több mint 1200 iskola 217.664 diákja vett rész kereken 12.000 órán, 900 önkéntes közreműködésével. Az előző tanévhez képest ez tizenkétezerrel több tanuló bevonását jelenti.

A PÉNZ7 az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány közreműködésével valósult meg. A partnerek küldetésüknek tekintik a jövő nemzedék pénzügyi-gazdasági nevelését, vállalkozói hajlandóságának formálását, a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetek tudatos kezelését. Az élményközpontú PÉNZ7 rendhagyó tanórái az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan adták át a felelős döntéshez szükséges ismereteket, fejlesztették a kreatív problémamegoldás képességét.

A pénzügyi tudatosság fejlesztésével érdemes azonban folyamatosan foglalkozni. A témahét remek alkalom a figyelemfelhívásra, de minden pedagógusnak jó szívvel ajánljuk, hogy építse be tanrendjébe a kerettantervekben is megjelenő, mindennapi pénzügyi és gazdasági ismereteket.

A digitális tanrendre való átállással kapcsolatban honlapunkon létrehoztunk egy olyan oldalt, melyen tantárgyanként és korosztályonként összegyűjtöttük digitális segédanyagainkat, illetve a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas játékainkat, kvízeinket, applikációinkat.

Érdemes figyelemmel kísérni a témahét aktuálisan is futó programjait, melyekről részletesen a www.penz7.hu oldalon tájékozódhatnak a PÉNZ7 iránt érdeklődők. A program lezárultát követően is az idei és a korábbi tanévek minden tananyaga elérhető a www.penz7.hu honlapon, így az iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően a vállalkozási témák mellett akár a családi költségvetés-készítés vagy a pénzügyi tervezés és takarékosság, okos bankolás, hitelezés, valamint a befektetés tananyagaiból is válogathatnak a tanév hátralévő részében.