Már magyar nyelven is elérhető a Visa igyenes, online oktatójátéka, a Pénzügyi Foci

2017.11.21.

 

• A Visa új online oldala, a visapenzugyifoci.hu játékos formában segíti a diákokat, hogy bővítsék pénzügyi tudásukat
• A népszerű, nemzetközi játék mostantól magyar nyelven is elérhető a hazai diákok és felhasználók számára

– sajtóközlemény –

A Visa (NYSE:V) mostantól magyar nyelven is elérhetővé teszi Pénzügyi Foci játékát, amely segítségével a diákok különböző kategóriában – kezdő (11-14 év), haladó (14-18 év), mester (18+ év) - mérhetik össze pénzügyi tudásukat, és versenyezhetnek a többi játékossal a virtuális nemzetközi porondon.

Az elmúlt 20 évben, a Visa mindig is nagy figyelmet szentelt az olyan innovatív, támogató programok kidolgozására, amelyek segítik a fiatalokat abban, hogy megfelelő szintű pénzügyi tudásra tegyenek szert, és hogy később a mindennapokban sikeresen tudjanak válaszolni a pénzügyekkel kapcsolatos kihívásokra.

Ezen törekvés részeként, 2014-ben a FIFA világbajnoksághoz kapcsolódóan mutatta be a Visa globális, Financial Soccer elnevezésű online játékát, amelynek magyar nyelvű változatával, a Pénzügyi Focival már a hazai diákok is tesztelhetik tudásukat.

Az OECD kutatása arra mutatott rá, hogy a hazai lakosság továbbra is átlag alatt teljesít  pénzügyi tudatosság szempontjából. Például, 2016-ban a háztartások csupán 25 százaléka rendelkezett saját költségvetéssel, amely Magyarországot az utolsó helyre rangsorolja globálisan. Ezen adatok javulásának érdekében, a Visa elköltezte magát, hogy Pénzügyi Foci online oktatójátékát magyar nyelven is elérhetővé tegye, ezzel támogatva a magyarok pénzügyi tudásának fejlesztését.

A több modulból álló Pénzügyi Foci számos oktatási módszertant vegyít, hogy a játék könnyen integrálható legyen az iskolák meglévő tanmenetébe. A diákok a különböző foci-kihívásokon keresztük olyan témákról tanulhatnak, mint a megtakarítás, költségvetés készítése, pénzügyi célok meghatározása, és a hitelek helyes felhasználása, és mindeközben azért is versengenek, hogy Magyarország minél jobb helyezést érjen el a Pénzügyi Foci nemzetközi ranglétráéján.

A magyar nyelvű oldalt a Visa a Közép-európai Brókerképző Alapítvánnyal (KEBA) közreműködve hozta létre, a játék népszerűsítésben az iskolák felé pedig a KEBA mellett a Pénziránytű Alapítvány vállalt aktív szerepet.

A felület bárki számára ingyenes elérhető, regisztrációhoz nem kötött a www.visapenzugyifoci.hu oldalon, ahol az ország kiválasztása után már indulhat is a játék.