Megnyitja virtuális kapuit a JátékBank

2017. november 29.
 

2017. november 29-én indul a JátékBank, amely innentől kezdve hetente frissülő tartalommal várja – korcsoportonként – az általános iskolás diákokat. A tudáspróbák kitöltésével BónuszPontok gyűjthetők, amelyekkel aztán a PontBankban gazdálkodni tudnak a felhasználók.

A Pénziránytű - BankVelem program újabb izgalmas lehetőséggel bővül. Az általános iskolások az eddig megszokott tevékenységeken és tudáspróbákon túl a november végén induló JátékBank feladatainak megoldásával is gyűjthetnek – és aztán kamatoztathatnak – pontokat egyéni pont-bankszámlájukon. A JátékBankban 3-5 rövid, játékos fejtörő helyes megoldásával 30 BónuszPont szerezhető. A játékosok a számlájukon összegyűjtött pontokat akár közösségi élményekre is felhasználhatják osztályukkal, vagy felajánlhatják jótékony célra és a PontBoltban is elkölthetik.

A feladatsorok három korosztály számára lesznek elérhetőek, hetente frissülő feladványokkal. Az alsó tagozatos (1-4. osztályos) diákok feladatainak témái a Nemzeti Alaptantervhez igazodnak, így a diákok megismerkedhetnek többek között különböző foglalkozásokkal (szakmákkal), valamint a felelősség, a takarékoskodás és az időgazdálkodás fontosságával is. Az 5-6. és 7-8. osztályos korosztály számára a „Küldetések a pénz világában” című tankönyv témaköreit követik a feladatok, a korosztály ismereteihez, érdeklődéséhez igazítva. Az egyes témakörök több héten keresztül szolgálnak a feladatsorok alapjául - annak érdekében, hogy a diákok minél jobban elmélyíthessék ismereteiket a témákban.

A digitálisan kitölthető játékos, változatos összetételű fejtörő feladatsorokat a Pénziránytű Alapítvány irányításával szakképzett pedagógusok alakították ki, azzal a céllal, hogy a mindennapokban szükséges tudást gyakorlatorientáltan mutassák be. A feladatsorok nemcsak számítógépről, hanem okostelefonról vagy tabletről is könnyen kitölthetőek.

A diákok a feladatok megoldása után visszajelzést is kapnak: a kitöltés után lehetőségük nyílik a kiértékelés megtekintésére, ahol a kitöltéshez szükséges időn és elért eredményen túl a feladatok részletes megoldásait és magyarázatait is megtalálják.

A JátékBank feladatai november 29-től érhetők el a www.pontvelem.hu/jatekbank  oldalon keresztül.