Minden várakozást felülmúlt a Nagy Diák Pénzügyes Teszt népszerűsége

2019. július 24.
 

Több mint 11 500 diák mérette meg pénzügyi tudását a Pénzügyminisztérium, a Pénziránytű Alapítvány és a DUE Médiahálózat együttműködésével szervezett, három fordulós, országos versenyen. A 14-20 éves korosztály számára meghirdetett pénzügyi edukációs, szemléletformáló verseny június 6-i középdöntőjére és döntőjére a Pénzügyminisztérium épületében került sor.

2019. március 1-jén első alkalommal indult útjára a Nagy Diák Pénzügyes Teszt, melynek első, online fordulójához két és fél hónapon keresztül csatlakozhattak a fiatalok. A szervezők azzal a céllal hozták létre a versenyt, hogy szórakoztató, a digitális generáció igényeihez alkalmazkodó módon segítsék a résztvevőket eligazodni a pénz világában.

Az első fordulóban egy 24 kérdéses teszt segítségével mérhették fel a tudásukat az online kvíz kitöltői. A résztvevők olyan alapvető ismeretekkel és fogalmakkal gazdagodtak a teszt során, mely segítheti őket a pénzügyekben való egyszerű és ésszerű eligazodásban. A teszt során a játékosok a zsebpénz okos beosztásában, a pénzügyi tervezésben, a pénzügyeikkel való tudatos gazdálkodás témájában mélyíthették el tudásukat.

Az első, online fordulóban több mint 11 500 fiatal töltötte ki a játékos, oktató pénzügyi tesztet. Ez a hatalmas szám is jelzi, hogy a fiatalokat érdeklik a pénzügyi kérdések, tudják, hogy fontos része életüknek a felelős, tudatos pénzügyi magatartás. A kérdéseket legügyesebben megválaszoló 120 játékos június 6-án a középdöntőben a gazdaság szereplőiről, a magyar bankrendszerről kapott kérdéseket a Pénziránytű Alapítvány és a DUE Médiahálózat szakembereitől. Közülük került ki a legjobb 12 versenyző, akik élő kvízjáték keretében mutathatták meg, mennyire mély a pénzügyi tudásuk. A Nagy Diák Pénzügyes Teszt nyertese, a legügyesebb pénzügyes, s a fődíj, egy csúcskategóriás okostelefon birtokosa egy debreceni diák, Csahóczi Máté Benedek lett, akinek teljesítményéhez ezúton is szívből gratulálunk.

A Pénzügyminisztérium épületében megrendezett középdöntő és döntő nemcsak exkluzív helyszínen zajlott, hanem magas rangú, elismert szakmai védnökök támogatásával valósult meg. A rendezvényt Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára valamint Hergár Eszter, az MNB Társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg, míg a rendezvény zárásaként Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára kívánt egész életre szóló tudatos és sikeres pénzügyi döntéseket valamennyi résztvevőnek.