Mindennapi pénzügyekről közérthetően – rendkívüli tankönyvrendelési lehetőség

2016. június 14.

Történelem és földrajz, életvitel tanárok figyelem! A Pénziránytű Alapítvány nemrég bemutatott, egységes logika szerint felépülő tankönyve megoldást kínál a gazdasági-pénzügyi témák oktatására. Bár a hivatalos tankönyvrendelés már lezárult, az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvet – az első 40 ezer példány erejéig – ingyenesen megrendelhetik az érdeklődő és a tanítást vállaló középiskolák, amennyiben június 30-ig leadják rendelésüket a KELLO honlapján.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pénziránytű Alapítvány és a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. együttműködése révén létrejött tankönyv fontos segítséget nyújthat a pedagógusok számára a Történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek, a Technika, életvitel és gyakorlat, a Matematika, valamint a Földrajz tanórák gazdasági-pénzügyi tárgykörű ismeretanyagának átadásához. A kötetet tanári kézikönyv, az interneten elérhető feladatbank, illetve az órai munkát vagy az önálló felkészülést segítő prezentációk is kiegészítik.

A tankönyv a hétköznapi életből ismert gyakorlati problémák, „esettanulmányok” felől indulva mutatja be a mindennapi pénzügyek és a gazdaság működésének fontosabb összefüggéseit, ezáltal ösztönözve a diákokat a tapasztalati úton szerzett ismereteik rendszerezésére és alkalmazására. A pénzügyi kérdésekhez kötődő szempontok és kihívások alaposabb megértését szolgálja az is, hogy a tankönyv – visszatérő motívumként – egy átlagos magyar család életének történetén, döntési helyzetein keresztül jeleníti meg az adott fejezet témáját, ezzel is személyessé és átélhetővé téve a tárgyalt jelenséget vagy gazdasági folyamatot.

Hosszas fejlesztőmunka, szakértői előkészítés és próbatanítás után a Pénziránytű Alapítvány a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. közreműködésével 2016. április 13-án sikeresen akkreditáltatta a tankönyvet az Oktatási Hivatalnál, és a minősítés megszerzését követően megkezdődhetett a tankönyv hivatalos terjesztése.

A pénzügyi ismeretterjesztést fontosnak tartó iskolák a 2016/2017-es tanévre a Pénziránytű Alapítvány támogatásának köszönhetően ingyenesen juthatnak hozzá összesen 40 ezer példányhoz.

A tankönyv és a hozzá tartozó kiegészítők ezen az oldalon érhetők el digitális formában:

http://penziranytu.hu/iranytuapenzugyekhez

Bár a tankönyv tankönyvlistán egyelőre nem szerepel, azt az intézmények a 9. és 10. évfolyamok várható tanulólétszáma alapján 2016. június 30-ig – a weboldalon regisztrált felhasználónév és jelszó használatával – megrendelhetik a KELLO honlapján:

https://konyvtarfejlesztes.kello.hu/

(„Könyvigények” menüpont)

A rendelés menetével kapcsolatos probléma esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-vel

Kello Központi Ügyfélszolgálatának elérhetőségei:
Telefon: 06/1  237 6900
Mellékek: 1-es Tankönyves ügyfélszolgálat
E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu