Pénzügyi személyiségteszt

2015. június 29.
 

Önálló személyiségnek tartod magad? Te hozod a döntéseket az életedben? Pénzügyi személyiségtesztünk segítségével pár kattintással ellenőrizheted, hogy tényleg úgy van, ahogy gondoltad, vagy valójában Téged is rabul ejtettek bizonyos berögzült szokások! Árérzékenység, pénzügyi tervezés, mértéktartás, takarékosság, szorgalom, tudatosság – tesztünk kitöltésével pénzügyi személyiséged hat különböző dimenziójáról kaphatsz visszajelzést. Merülj el az ismeretlenben, és térképezd fel rejtett pénzügyi rutinjaidat, hiszen így elkerülheted, hogy újra és újra beleess ugyanazokba a csapdákba!

A kérdőív összesen 36 kérdésből áll, melyekre a kitöltők egytől ötig terjedő skálán válaszolhatnak – attól függően, hogy az adott állítást mennyire tartják jellemzőnek magukra. A kérdésekre adott válaszokat az online teszt összesen hat különböző személyiségdimenzió mentén értékeli; ezekből a visszajelzésekből rajzolódik ki a kitöltő személyiség profilja. A hat dimenzió: 1. Árérzékenység, 2. Pénzügyi tervezés, 3. Mértéktartás, 4. Takarékosság, 5. Szorgalom, 6. Pénzügyi tudatosság. Az egyes dimenziókban elért pontszámai alapján a válaszadó tanácsokat, tippeket, esetleg bátorítást is kaphat a további fejlődéshez, így a teszt segítségével egyéni, személyre szabott pénzügyi akcióterv alakítható ki. A kérdőív természetesen teljesen anonim, a rendszer semmiféle adatot nem rögzít a kitöltőkről.

A weblapunkon közzétett személyiségteszt kidolgozója dr. Németh Erzsébet szociálpszichológus, egyetemi tanár, az Állami Számvevőszék pénzügyi kultúra munkacsoportjának vezetője. A Magyarországon egyedülálló kérdőív nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a kitöltők saját, rejtett szokásaik feltérképezésével tudatosabbá és körültekintőbbé válhassanak pénzügyeik kezelésében.

címkék: