Elindult a BankVelem program

2014. szeptember 4.
 

Hosszas előkészítő munka eredményeként idén szeptemberben elindult az általános iskolásoknak szóló BankVelem program. A kezdeményezés a környezetvédelmi szemléletformálással foglalkozó PontVelem program kiegészítéseként hozzájárul a fiatalok pénzügyi ismereteinek szélesítéséhez, az alapvető gazdasági fogalmak és készségek elsajátításához.

A Pénziránytű Alapítvány a PontVelem együttműködő partnereként részletes ismeretterjesztő programot dolgozott ki, melynek célja, hogy felelős pénzügyi gazdálkodásra tanítsa az általános iskolás diákokat. A programban a fiatalok felhasználhatják a PontVelem szelektív gyűjtéseinek keretében megszerzett pontjaikat, és azok segítségével megismerhetik az alapvető banki műveleteket. Az oktatási céllal létrehozott PontBank rávezeti a diákokat arra, hogy pontjaikat nem érdemes az első adandó alkalommal elkölteni, hiszen például betétlekötés révén az összeg tovább növelhető. A játékos ismeretterjesztés révén a résztvevők fontos tudáshoz jutnak a bankszámlák működéséről, a kamatszámításról, és általában a takarékosság fontosságáról.

A BankVelem program keretében az Alapítvány a PontBankon kívül elindított egy hathetes bankjegybiztonsági elemeket megismertető játékot, előkészített egy tizenöt elemű, történelmi érmék megismertetését célzó kupongyűjtési játékot és egy hathetes kvíz-sorozatot. A program keretében kidolgozott játékos aktivitások népszerűsítése érdekében több csatornán is folyamatos a kapcsolat az iskolákkal és intézményvezetőkkel.