Kiemelkedő siker az első magyar Pénz7

2015. március 4.
 

Európai összehasonlításban is figyelemreméltó eredményt könyvelhet el magának a hazánkban idén először megrendezett Pénz7 rendezvénysorozat. A program egy hete alatt több mint 90 ezer diák ismerkedett meg a pénzügyi öngondoskodás és a tudatos gazdálkodás fontosságával.

A European Money Week nevű kezdeményezéshez csatlakozó magyar Pénz7 program során március 9. és 13. között rendhagyó osztályfőnöki órák keretein belül több mint 90 ezer fiatal ismerkedhetett meg a hétköznapi életet meghatározó pénzügyi témákkal. A rendezvénysorozaton az érintett hazai intézmények mintegy 15 százaléka, összesen 660 általános és középiskola vett részt, több mint ezer tanár közreműködésével.

Bár a Pénz7 március 9 – 13. között rendezett programsorozata már lezárult, a kezdeményezést a tanév végéig zajló vetélkedők és versenyek egészítik ki. A Pénz7 jegyében indult interaktív programok, csakúgy, mint a www.penz7.hu weboldal, a tanév hátralévő részében is támogatja a diákokat személyes pénzügyeik alaposabb megismerésében, és a pedagógusokat a szakmai tájékozódásban.