Nyári tábor Tiszaroffon

2015. augusztus 17.
 

A nyaralás és szórakozás mellett a tudatos családi gazdálkodásról és a pénz helyes használatáról is tanulhattak a gyerekek a Tiszaroffi Református Egyházközség és a Pénziránytű Alapítvány szervezésében megvalósult nyári táborban.

Az augusztus 3-tól 14-ig tartó kéthetes rendezvény során a gyerekek könnyed, játékos programokban vehettek részt, melyek révén szórakozva sajátíthatták el a pénz kezeléséhez és beosztásához szükséges alapvető tudást. A táborban az Alapítvány korábbi programjaiban is szerepet vállaló, gyakorlott általános iskolai tanítók vezették a foglalkozásokat, illetve koordinálták a csoportmunkákat és játékokat.

 
 

„A gyermekek rengeteg lelki támogatást kaptak, mellette pedig – az Alapítványnak köszönhetően – fontos, a mindennapi élethez nélkülözhetetlen, alapvető pénzhasználati ismeretekre tehettek szert. Bár ilyen témákkal nem volt egyszerű feladat lekötni a gyermekek figyelmét, de hála a szakmailag megalapozott, logikai és szituációs játékokkal fűszerezett programnak, végül komoly sikert értünk el.

 

Örömmel tapasztaltam, hogy a tábor végére többen is kiválóan megoldották a bonyolultabb logikai feladatokat is” – számolt be a táborban szerzett tapasztalatiról az egyik pedagógus. A rendezvényt elsősorban a környező települések hátrányos helyzetű gyermekei látogatták, akiknek emlékezetes élményt nyújtott a tábor.