Ők már nyertek a Zöldiránytűvel!

2021. május 19.
 

Áprilisi Zöldiránytű játékunk nagyon szoros eredménnyel zárult. A Fenntarthatósági Témahéttel való együttműködésünk apropójából meghirdetett nyereményjátékunk során, a középiskolások környezeti és pénzügyi tudatosságát fejlesztő mobilalkalmazásunk letöltésére és használatára biztattuk középiskolai hálózatunk tanárait.

A Z generáció igényeire szabott Zöldiránytű applikáció a középiskolásoknak nyújt támogatást abban, hogy mindennapi döntéseikben egyszerre legyenek ökotudatosak és pénztárcakímélők. Az ingyenesen elérhető alkalmazás a 14-20 éves korosztály hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorban elérkező, hosszú távra szóló választási lehetőségekig térképezi fel a diákok élethelyzeteit, s nyújt azonnal bevethető, takarékos és zöld tippeket a fiataloknak.

Az applikáció a tanórákon is eredményesen alkalmazható, s a hatékony pedagógiai munkát egy, az app használatára épülő óraterv is segíti. A Zöld pénzügyek című óraterv – a Fenntarthatósági Témahéttel való együttműködésünk keretében készült további óra- és minta projekttervekkel együtt – elérhető Alapítványunk Tudástárában: https://www.penziranytu.hu/mintaprojektek-oratervek

Zöldiránytű játékunk során díjaztuk azokat a pedagógusokat, akik a legtöbb diákjukkal ismertették meg a Zöldiránytű appot. A szoros versenyt Szilágyiné Oszkó Éva, a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum tanára nyerte meg, akinek 205 diákja töltötte le a Zöldiránytű applikációt. Nyereménye egy 120.000 Ft értékű ajándékkártya.

Mindössze néhány letöltéssel lemaradva szorult a második helyre Kozma Sándor, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium tanára. Rajta kívül még két pedagógus, Kulcsár Enikő, a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikuma és Petruska Gabriella, a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium pedagógusai aktivizálták a leginkább tanulóikat, 103 és 102 letöltéssel. A három pedagógusnak könyvcsomaggal köszönjük meg aktivitását.

Díjaztuk a legtöbb letöltést generáló iskolát is. A Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumból 301 diák töltötte le az appot, s juttatta 150 ezer forintos alapítványi támogatáshoz az intézményt. A nyereményjátékban résztvevő diákok között pedig kisorsoltunk 3 db JBL Flip 5 hordozható Bluetooth hangszórót.

A Zöldiránytű applikáció letöltésével és az erre buzdító Facebook posztunk megosztásával Kiemelt Pénziránytű Iskola versenyünkben is plusz pontokat lehetett gyűjteni. Mivel Pénziránytű Bázisiskoláink nem vehettek részt az aktivitási versenyben, ezért nekik egy külön játékot hirdettünk meg. A Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum, mint a legtöbb, 228 letöltést generáló bázisiskola, egy Samsung Galaxy Tab A7 10.4 tablettel gazdagíthatja intézménye digitális eszköztárát.