Okos és takarékos gazdálkodásra tanít a Pénziránytű új társasjátéka

2023.05.24.

– sajtóközlemény –

Minél fiatalabb korban kezdjük el a formálni a gyerekek pénzügyi gondolkodását, annál tartósabban és mélyebben épülnek be a megfelelő magatartásformák a jövő generációinak szokásai közé. A takarékos és átgondolt gazdálkodás elsajátításában támogatja a kisiskolásokat a Pénziránytű Alapítvány legújabb szórakozva oktató fejlesztése. A Gyereknapra is nagyszerű élményt nyújtó Erdei Lakoma társasjátékot ingyenesen igényelhetik a Pénziránytű Iskolahálózat általános iskolái.

Gyűjts, takarékoskodj, tervezz és gazdálkodj!

A 6-10 éves korosztály játékos pénzügyi nevelését szolgáló Erdei Lakoma társasjátékban a szó szoros értelmében jelenik meg a közgazdaságtan egyik alaptétele: nincs ingyen ebéd. Ahogy a mondásnak is sok értelmezése lehet, úgy a Pénziránytű Alapítvány legújabb játéka kapcsán is számos témáról lehet beszélgetni a gyerekekkel, például hogy miért kell a boltokban az árukért fizetni, miért és hogyan kell pénzt keresni, miért fontos a megtakarítás.

Az Erdei Lakoma játékosainak célja, hogy az állatoknak utat mutassanak az erdő közepén megbújó étteremhez. Ahhoz, hogy ki tudják fizetni az állatok ebédjét, pénzt kell gyűjteniük, és a jól gazdálkodó játékosok még a kapott kamatokat is fel tudják használni fizetéskor. Az Erdei Lakoma korosztályonként eltérő játékvariációkat is kínál, így az alsó tagozat minden évfolyamán, kezdők és gyakorlottabb játékosok számára is hasznos, egyben örömteli kikapcsolódást jelenthet.

A Pénziránytű Iskolahálózat tagjai számára ingyenes

Az Erdei Lakoma társasjáték kereskedelmi forgalomban nem elérhető, de a készlet erejéig ingyenesen igényelhetik a Pénziránytű Iskolahálózat általános iskolái. A Pénziránytű iskolahálózati tagság ingyenes és egy egyszerű intézményvezetői regisztrációval minden hazai általános- és középiskola, valamint kollégium csatlakozhat a hálózathoz. További információ és rendelési link a játék aloldalán érhető el: https://penziranytu.hu/erdeilakoma