PénzFutam

Lezárult a PénzFutam

A márciusi nagy sikert követően június 8-tól egy hónapra ismét megnyíltak a Medve Matek csapatával együttműködésben kialakított PénzFutam kalandpályák. Az országszerte elérhető szabadtéri játékban idén tavasszal és nyáron 15.000 diák tette próbára pénzügyi, logikai tudását.

Az ország több mint 210 pontján ingyenesen elérhető, a PÉNZ7 kísérőeseményeként indult izgalmas PénzFutam a tanév utolsó időszakában, nyári táborok részeként, de családi, baráti szórakozásnak is kiváló alkalmat teremtett a pénzügyi tudatosság fejlesztésére. A kaland során pénzügyi feladványok sorát kellett csapatban megoldani a szabadban. Kvízek, számítási példák, gyakorlatias, korosztályra szabott fejtörők, jó levegő és egy kis mozgás várta a vállalkozó kedvű csapatokat. Egy-egy pálya akár 45 perc alatt is teljesíthető volt, de a nyári időszakra tekintettel a csapatoknak 120 perc állt a rendelkezésére, így akár fagyizással egybekötve, pihenőt beiktatva is megoldhatták a 10 éves kortól ajánlott, három nehézségi szinten elérhető feladatokat.

A játékosok remek eredményekkel zárták a PénzFutamot. Mindkét időszakban a csapatok közel harmada érte el a legmagasabb gyémánt rangot. Arany fokozattal zárt tavasszal az indulók közel 19 százaléka, nyáron viszont 37 százalékuknak sikerült bearanyozni oklevelüket. Ezüst rangot ért el tavasszal a játékosok 23, nyáron pedig a 18 százaléka. Nyáron Egerben, Budapesten és Mosonmagyaróváron örvendett a legnagyobb népszerűségnek a PénzFutam.

Köszönjük szépen a lelkes pedagógusoknak és a résztvevő családoknak, hogy velünk játszottak és közösen fejleszthettük a fiatal korosztályok pénzügyi tudatosságát!

 Veni, lusi, vici (Jöttem, játszottam, győztem )