A Pénziránytű Alapítvány a BGSZC Pedagógiai Módszertani Napokon

2017. november 2.
 

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum 2017. október 24-26. között Pedagógiai Módszertani Napokat szervezett, amelyre többek között a Pénziránytű Alapítványt kérték fel, hogy tartson előadást a digitális tanulás – tanítás témakörében.

A háromnapos program a módszertani megújulás jegyében valósult meg, amelynek fő témája a „Készség- és képességfejlesztés – szemléletváltás és jó gyakorlatok” volt. Az eseménynek a Centrum három intézménye adott helyszínt - a záró napon a BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumban tartottak egész nap előadásokat, workshopokat a különböző középiskolák és egyetemek oktatói, valamint pedagógiai szakértők jól bevált gyakorlataikból.

Az Alapítvány részéről először Merényi Zsuzsanna oktatási igazgató tartott előadást „Digitalizáció és játékosítás a pénzügyek oktatásában” címmel. Ennek keretében az Alapítvány tevékenysége mellett összegezte az augusztusban megtartott Digitális Nyári Akadémia tapasztalatait, ahol a résztvevő pedagógusok a korszerű IKT-eszközök és digitális oktatást segítő módszerek megismerése mellett gazdasági – pénzügyi tartalmakat is fejlesztettek a modern technológia alkalmazásával. Ismertette a Mobidik - Mobil Digitális Iskola - tevékenységét is, és felvázolta az Alapítvány folyamatban lévő digitális fejlesztési terveit – példaként említve a 2018-as Pénz7-re készülő e-learning alapú tananyagokat is.

A program második felében Bernáth Julianna oktatási igazgatóhelyettes mutatta be workshop keretében a Socrative alkalmazás iskolai felhasználási lehetőségeit a résztvevő pedagógusok számára. A tanárok ki is próbálhatták a program működését, és maguk is átélhették például az egyéni tesztkitöltés vagy a játékos csapatverseny funkciók adta élményeket.

Az Alapítvány programját követően a Digitális Nyári Akadémia egyik résztvevője, Jakubek Renáta közgazdász tanár tartott workshop foglalkozást Chatelj a tanárral! – IKT eszközhasználat, adatok vizualizációja a gazdasági tantárgyak oktatásában címmel.