Pénziránytű-BankVelem

Pénziránytű-BankVelem
Általános iskolásoknak

Az Alapítvány számos programja az általános iskolás diákok pénzügyi nevelését, a tudatos pénzhasználathoz kötődő szemlélet fejlesztését tűzte ki célul. Ennek érdekében a korosztályt tanító pedagógusok számára továbbképzési lehetőséget, a tanórákon szabadon felhasználható, ingyenes oktatási anyagokat és számos érdekes programot kínál.

Az általános iskolásoknak szóló pénzügyi ismeretterjesztés megvalósítása érdekében az Alapítvány 2014 óta működik együtt a PontVelem Nonprofit Kft-vel, amelynek keretében elindult a diákok pénzügyi kultúráját fejlesztő Pénziránytű-BankVelem Program.

A Pénziránytű-BankVelem pénzügyi oktató - ismeretterjesztő program komplex, gyakorlatias tanítási eszközt kínál, amely tanórai és tanórán kívüli keretek között egyaránt használható. A program a környezetvédelmi és pénzügyi szemléletformálást egyesíti, játékos környezetben segít fejleszteni a diákok pénzügyi ismereteit, valamint hozzájárul az online bankolás legfontosabb lépéseinek elsajátításához. A program négy fő pillére a PontBank és a köré szerveződött oktatási felület, az új, és folyamatosan bővülő JátékBank, az Utazó Iskola Program, illetve az egyéb játékos programok, pályázatok, vetélkedők, nyári táborok.

A Pénziránytű-BankVelemhez az iskolák, a diákok és a tanárok egyaránt az ingyenes PontVelem programba regisztrálva csatlakozhatnak, amit az alábbi linkre kattintva lehet megtenni: