Pénziránytű-BankVelem

Pénziránytű-BankVelem
Általános iskolásoknak
 
Az Alapítvány számos programja az általános iskolás diákok pénzügyi nevelését, a tudatos pénzhasználathoz kötődő szemlélet fejlesztését tűzte ki célul.

Az általános iskolásoknak szóló pénzügyi ismeretterjesztés megvalósítása érdekében az Alapítvány 2014 óta működik együtt a PontVelem Nonprofit Kft-vel, amelynek keretében elindult a diákok pénzügyi kultúráját fejlesztő Pénziránytű-BankVelem Program.
 
A Pénziránytű-BankVelem pénzügyi oktató - ismeretterjesztő program komplex, gyakorlatias tanítási eszközt kínál, amely tanórai és tanórán kívüli keretek között egyaránt használható.
 
A program a környezetvédelmi és pénzügyi szemléletformálást egyesíti, játékos környezetben segít fejleszteni a diákok pénzügyi ismereteit, valamint hozzájárul az online bankolás legfontosabb lépéseinek elsajátításához.
 
A program fő pillérei a PontBank és a köré szerveződött oktatási felület, valamint a hozzá kapcsolódó JátékBank és a 2015 óta népszerű PénzOkos Kupa országos pénzügyi csapatverseny.
 
A Pénziránytű-BankVelem programhoz az iskolák, a diákok és a tanárok egyaránt az ingyenes PontVelem programba regisztrálva csatlakozhatnak, amit az alábbi linkre kattintva lehet megtenni:
 
 
A Pénziránytű BankVelem programhoz való csatlakozás a Pénziránytű Iskolahálózatban további előnyöket, ingyenes lehetőségeket kínál az általános iskolák számára. A Pénziránytű Iskolahálózathoz minden magyar általános iskola és középfokú oktatási intézmény ingyenesen csatlakozhat. Az intézményvezető regisztrációját követően tudnak az iskola, illetve kollégium tanárai is csatlakozni a Pénziránytű Iskolahálózathoz.