Pénziránytű Online Digitális Akadémia

A továbbképzés célja, hogy a legkorszerűbb IKT eszközök és digitális oktatást segítő módszerek megismertetésével támogassa a közoktatásban résztvevő, és a pénzügyi kultúra fejlesztését célul kitűző pedagógusok munkáját. A program segíti ezen eszközök és módszerek használatának elsajátítását, és ezzel megkönnyíti a 2024-es PÉNZ7-re való felkészülést, amelynek egyik témája a hitelek lesz. A továbbképzést a ZOOM online platformon keresztül tartjuk.

A továbbképzés díját a Pénziránytű Alapítvány fedezi, a résztvevők számára teljesen ingyenes.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a képzés létszámkorlátos, a regisztrációt időrendi sorrendben tudjuk fogadni.  Túljelentkezés és nagyobb érdeklődés esetén a később jelentkezők várólistára kerülnek. Őket tájékoztatni fogjuk további képzési időpontokról.

A továbbképzésre a résztvevőknek kell biztosítani a távoktatásban való részvételük feltételeit:

 • saját részre stabil internet kapcsolat,
 • saját laptop vagy számítógép (minimum: Windows 8.1 operációs rendszer, Office 2013; optimum: Windows 10 operációs rendszer, Office 2016),
 • az online kapcsolathoz kamera és mikrofon – ezek használata feltétlenül szükséges a képzésen való részvételhez (mikrofonos fülhallgató használata javasolt)
 • lehetőség szerint okostelefon vagy tablet (Android vagy iOS operációs rendszer),
 • gmail.com-os e-mail cím.

A képzéshez szükséges/ajánlott ismeretek:

 • e-mailek kezelése, mellékletek küldése, fogadása, mentése
 • internetes keresés, képek mentése, videók megtekintése Youtube-on
 • Facebook/Messenger használata
 • szövegszerkesztő és prezentációkészítő ismerete
 • regisztráció internetes felületen
 • mobiltelefon használata, applikáció telepítése

A továbbképzésen résztvevők a jelentkezéssel vállalják, hogy a képzés során, valamint a képzés elvégzését dokumentáló igazolás kiadásának feltételéül előírt, általuk előállított produktumokat a Pénziránytű Alapítvány - időbeli korlátozás nélkül – nonprofit tevékenységéhez kapcsolódóan oktatási célra szabadon felhasználhatja (elsősorban tanárok és diákok számára hozzáférhetővé teheti).

A 20 órás Pénziránytű Online Digitális Akadémia képzés elvégzéséről szóló igazolás (IKK-s képzések esetén tanúsítvány) kiadásának feltétele a képzés zárófeladatának elkészítése és részvétel az online foglalkozások legalább 90%-án (18 óra). A résztvevők a feladatok elkészítéséhez szükséges minden információt megkapnak a képzésen.

A képzés trénerei: Dr. Főző Attila László digitális oktatási szakértő és a Pénziránytű Alapítvány egyik munkatársa.

A képzéssel kapcsolatos kérdésekben a kapcsolattartási e-mail cím: kepzes@penziranytu.hu

A KÉPZÉS TARTALMA:

Pénzügyi téma – elméleti alapozás 5 órában:

Hitelek – digitális köntösben – előkészítve a 2024-es PÉNZ7 témáját

• Hitel vagy megtakarítás? – melyik jobb céljaink eléréséhez? Különböző életszakaszokban, hogy változnak a háztartások céljai?
• Mi a hitel? Milyen típusai léteznek? Mely célunkat milyen hitellel tudjuk elérni?
• Milyen helyzetben lehet szükség hitel bevonására?
• Mire érdemes figyelni, mit érdemes megfontolni hitelfelvétel előtt?
• Milyen kockázatai lehetnek a hitelnek?
• Hogy számolhatom ki a hitel törlesztőrészletét, avagy mire jók a hitelkalkulátorok?

A képzés során a résztvevők ráhangolódnak a 2024-es PÉNZ7 központi tematikájára, és megismerik, felelevenítik azokat a tudnivalókat, összefüggéseket, amelyek a téma digitális módszertani támogatással való feldolgozásának alapjait adják. Az ismeretek elmélyítésének lehetőségét e-learning tananyag is támogatja.

Digitális módszertani megoldások 15 órábanA digitális pedagógia korszerű eszközei

A digitális pedagógia módszertani kérdései (1 óra)
     • Merre tart a tanulás/tanítás?
     • A digitális pedagógia módszertani eszközei

Az interaktív tanítás és a tanulói együttműködés (4 óra)
     •  Hogyan tegyünk interaktívvá az előadásokat?
     •  Hogyan támogathatjuk digitális eszközökkel az együttműködést?
     •  Eszközök: Wakelet, Mentimeter, Jamboard

Tartalomkészítés (segédanyagok, tevékenységek) (5 óra)
     • Grafikai anyagok, illusztrációk készítése Canva segítségével
     • Interaktív és multimédiás feladatok, bemutatók, illusztrációk készítése Genially-val

Értékelés, visszajelzés, játékos tanulás (5 óra)
     • Játékos feladatok és kvízek készítése
     • Mesterséges intelligencia és oktatás
     • Népszerű alkalmazások új szolgáltatásai
     • Eszközök: Symbaloo Learning Paths, Kahoot!, Quizizz, Quizlet, Nearpod

Képzési időpontok, jelentkezés:

Időpontok és regisztráció:

- 2023. október 9., 10., 16., 17.  (mindkét héten hétfő és kedd) , 16:00 - 20:00.   (köznevelésben tanító általános- és középiskolai pedagógusok részére)

Erre a képzésre az köznevelésben tanító általános- és középiskolai pedagógusokat várjuk. A résztvevőknek a képzés sikeres elvégzéséről a Pénziránytű Alapítvány részvételi igazolást állít ki, ami az intézményvezető döntése alapján számítható be a pedagógusok továbbképzési kötelezettségébe.

Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 17.

A képzés lezárult.

- 2023. november 27., 28., december 4., 5. (mindkét héten hétfő és kedd) , 16:00 - 20:00. , (szakképzésben oktatók részére)

A szakképzésben tanító oktatók részére indított képzésünkre október 15-ig lehet jelentkezni. Az IKK-val közös szervezésben indított kurzus sikeres teljesítése esetén a résztvevők a négyévenkénti továbbképzési kötelezettségbe beszámítható IKK tanúsítványt kapnak.

A képzésre a regisztráció lezárult.

- 2024. január 8-9 és 15-16.  ( hétfő, kedd, hétfő, kedd) , 16:00 - 20:00.   (köznevelésben tanító általános- és középiskolai pedagógusok részére)

Erre a képzésre az köznevelésben tanító általános- és középiskolai pedagógusokat várjuk. A résztvevőknek a képzés sikeres elvégzéséről a Pénziránytű Alapítvány részvételi igazolást állít ki, ami az intézményvezető döntése alapján számítható be a pedagógusok továbbképzési kötelezettségébe.

Jelentkezési határidő: 2023. december 10.

Regisztrációs LINK: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/poda2024januar

- 2024. február 19-20 és 26-27.  ( hétfő, kedd, hétfő, kedd) , 16:00 - 20:00. , (szakképzésben oktatók részére)

A szakképzésben tanító oktatók részére indított képzésünkre január 10 - ig lehet jelentkezni. Az IKK-val közös szervezésben indított kurzus sikeres teljesítése esetén a résztvevők a négyévenkénti továbbképzési kötelezettségbe beszámítható IKK tanúsítványt kapnak.

Regisztrációs LINK: hamarosan elérhető

 

Minden képzésünkre korlátozott létszámú férőhelyek érhetők el, akik ezen felül jelentkeznek, várólistára kerülnek és a következő képzésnél elsőbbséget élveznek.

A regisztráció elfogadásáról, várólistára kerülésről és a képzés részleteiről a regisztrációs időszak lezárulta után e-mailen értesítjük a résztvevőket.

Az Alapítvány  a képzés sikeres elvégzéséről igazolást ad a résztvevőknek. A köznevelésben ez az intézményvezető döntése alapján számolható el a hétévenkénti továbbképzési kötelezettségbe. A szakképzésben oktatók részére 2022 nyarától az IKK-val közös szervezésben külön indítunk képzéseket és a kurzus sikeres teljesítése esetén a résztvevők a négyévenkénti továbbképzési kötelezettségbe beszámítható IKK tanúsítványt kapnak.

Szeretettel várjuk ingyenes képzésünkön!

 

címkék: