„Pénzre váltható tudás”- pénzügyi projektnapok hat vidéki középiskolában

2017.05.30.

„Pénzre váltható tudás”- pénzügyi projektnapok hat vidéki középiskolában

– sajtóközlemény –

Országos pénzügyi projektnapokat indít középiskolásoknak a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ. A rendezvény keretében interaktív tanóra és pódiumbeszélgetés is várja a diákokat. A projektnapot online pénzügyi kvíz zárja, ahol a legügyesebb diákok akár 300 ezer forintot is nyerhetnek iskolájuknak.

Mindent a középiskolásoknak a pénzügyekről – így lehetne összefoglalni a Pénziránytű Alapítvány és az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központ „Pénzre váltható tudás” című pénzügyi projektnap sorozatának célkitűzését. A 10-11. évfolyamos középiskolásokat érdekes és változatos programok várják a rendezvényen.

A program első felében interaktív tréningeken vehetnek részt a diákok, ahol a pénzügyi tervezésről és pénzügyi tudatosságról mélyíthetik el ismereteiket.  Az Alapítvány által felkészített szaktanárok 20-25 fős csoportokban beszélik végig a fiatalokkal mennyibe kerül például egy-egy nyári fesztivál, a külföldi nyelvtanulás, a jogosítvány megszerzése vagy egy félév a felsőoktatásban.

Ezt követően Garami Gábor rádiós műsorvezető moderálásával pódiumbeszélgetés következik, melyen a magyar jégkorong válogatott játékosai mellett, Polgár Odett énekesnő és a Blahalouisiana együttes tagjai is részt vesznek. Rajtuk kívül minden iskolát képvisel egy-egy véleményvezér diák, aki szintén bekapcsolódik a pódiumbeszélgetésbe. A projektnapot „kvíz show” zárja: a 45 perces agytornán a legrátermettebb diákok 50-300 ezer forint közötti összeget nyerhetnek iskolájuknak. A programsorozat abban szándékozik segítséget nyújtani, hogy a diákok átfogó képet kapjanak a pénzügyi tudatosság fontosságáról és arról, hogyan szerezhetnek érdekesen és érthetően jártasságot a pénzügyekben.

A szervezők közötti együttműködés megközelítőleg tíz éves múltra tekint vissza: a Pénziránytű Alapítványt 2008-ban hozta létre a Magyar Nemzeti Bank, a Diákhitel Központ és a Magyar Bankszövetség azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki és valósítson meg.

„Pénzre váltható tudás” helyszínek és időpontok:

május 30. - Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Eger

június 1. - Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, Székesfehérvár

június 2. - Gyulai SZC Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Orosháza

június 7. - Kossuth Lajos Gimnázium, Cegléd

június 8. - Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, Ózd

június 9. - Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnázium, Győr

 

További információk:

Pénziránytű Alapítvány
E-mail: sajto@penziranytu.hu